Indignasjonen la seg over en av Bergens beste bygdebydeler denne uken. Den la seg som gammel mugg over alle fagre vyer og suburbia-selvskryt. Det blir sånn når en guttunge på 12 blir mobbet i månedsvis, og til slutt blir påført armbrudd av fire-fem gutter på samme alder.

Kringlebotn er ikke vant til slikt. Kringlebotn er et vellykket vedtak, en 15 år gammel nybyggerby der nybyggerne er gode kompiser, samarbeidspartnere, sjelefrender, ressurssterke og flinke. Og kan dokumentere det.

Likevel.

Kringlebotn har trolig en av Vestlandets mest aktive velforeninger. 1000 husstander er tilknyttet foreningen. Medlemmene lager lokalavisen «Rundtomkring», de har husgruppe, postgruppe, voksentrim, voksendans, musikklubb og eget Kringlekor. Foreningen er kanskje en av de viktigste grunnene til at Kringlebotn fikk Vestbos bomiljøpris for 2002. Og snart får de sitt eget grendehus. Det skal bygges rett ovenfor skolen.

Likevel.

Kringlebotn skole er populær, og stappfull. Skolen har fellesstund hver fredag, der alle foreldre er velkommen. Skolen er åpen fra åtte til åtte, full av liv og aktivitet og sport og klubb og kor og form og farge. Skolen er sentrum for alt sosialt liv i Kringlebotn.

Likevel.

Kringlebotn klynger seg til Helldalsåsen, halvrund som et amfiteater. Men uten store dikt, drama eller tragedier.

Likevel gikk de løs på hverandre der i gangen på skolen. Fire mot en.

HISTORIEN FORTSETTER PÅ NESTE SIDE