Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Arnstein Tjøstheim, har prognoser du ikke akkurat kommer i julestemning av.

  • PRØV VÅR NYE VÆRTJENESTE Neste uke, fra mandag til og med første juledag, preges utelukkende av en grå sky med to regndråper under — ispedd noen spredte snøflak her og der.

— Det blir regn og snø om en annen, litt sånn som været var deler av fredagen, sier Tjøstheim.

Mulig storm

— Det blir neppe sammenhengende nedbør hele tiden, og ikke store mengder. I begynnelsen av uken er det mest byger, sier meteorologen.

Jeg utelukker ikke hvit jul

Arnstein Tjøstheim, Vervarslinga-meteorolog

Vindfullt kan den kommende uken også bli, ifølge Tjøstheim.

— Ikke så kraftig vind som vi har opplevd tidligere i november og desember. I perioder snakker vi opp mot kuling på kysten. Og fra torsdag-fredag kan det bli enda kraftigere vind, opp mot storm på Vestlandet. Men stormvarselet er usikkert, og ikke det mest sannsynlige.

- Men kan det bli snø i stedet for regn, sånn at vi likevel får hvit jul her vestpå?

— Jeg utelukker ikke hvit jul. Men det er 70-80 prosent sannsynlighet for det motsatte, anslår Tjøstheim.

— Den teoretiske muligheten for hvit jul ligger i at det kan komme kaldluft fra nordvest med noen snøbyger, legger han til.

Til fjelles for hvit jul

Da yr.no kom med sitt første julevarsel for tre dager siden, sa statsmeteorolog Ingrid Bentsen at Vestlandet får plussgrader og «nedbør, men den blir nok ikke hvit».

Hun hadde ett eneste tips for dem som ønsker seg hvit jul: Fjellet. Og selv der kunne hun ikke gi noen hvit-jul-garanti.