– Han var en god far, sier Julio Giron Caballeros (31).

For bare syv måneder siden besøkte han faren i Puerto Barrios på Guatemalas østkyst. Stemningen er god på de siste bildene av dem to sammen. Det var første gangen Julio besøkte faren sin i Guatemala.

I havnebyen holdt den 55 år gamle faren på med å bygge ut huset sitt.

– Han var der i to til fire uker av gangen. Han brukte mye tid på byggeprosjektet sitt, sier sønnen.

Sammen med søsteren setter han seg i morgen tidlig på flyet og starter den lange reisen til farens fødeland.

– Vi ønsker å hente ham hjem til Norge og begrave ham her. Men vi må snakke med slekten i Guatemala om det først, sier han.

Moren fortalte om drapet

Søndag ringte hans mor med sjokkbeskjeden: Faren var skutt utenfor feriehuset sitt i havnebyen Puerto Barrios. Litt senere kom meldingen om at han var død.

Les også: Skutt på åpen gate

– Hun ringte like etter at det skjedde. Dagene etter har vært tunge. Vi søsknene har vært en del sammen, men det har vært mye praktisk å ordne opp i, så vi har ikke hatt så mye tid til å snakke om det som har skjedd, sier Caballeros.

Ikke før på onsdag fikk de tre barna til den drepte 55-åringen, som alle er voksne, den offisielle bekreftelsen fra norske myndigheter om at faren var død.

– Det har vært mye byråkrati å forholde seg til, sier 31-åringen.

Alejandro Giron kom til Norge som 24-åring, og giftet seg etter kort tid med en norsk kvinne, som han fikk en sønn med. De ble skilt noen år senere. Fra før hadde han sønnen Julio med en kvinne fra Guatemala. Senere fikk han også en datter. Giron hadde to barnebarn.

– Gavmild og omtenksom

55-åringen begynte å jobbe med en gang han kom til Norge. Da han ble drept var han på en friperiode fra jobben som stillasmontør. Han likte å reise til hjemlandet når han hadde fri, og dro ifølge sønnen så ofte han kunne

– De siste ti årene har han reist minst en gang i året, av og til flere, sier Caballeros.

En av Alejandro Girons naboer gjennom mange år har bare gode minner om 55-åringen.

– Han var en kjekk person som kom opp til oss med små presanger når han hadde vært i Guatemala. Han hadde for eksempel med flere kilo guatemalansk kaffe og små T-skjorter til barnebarna våre, forteller Aksel Johansen.

Han leide ut leiligheten i Laksevåg der 55-åringen bodde, før 55-åringen kjøpte den i 2005.

– Han var en god leietaker. En rolig og omtenksom mann, sier Johansen.

Kolleger i sorg

Giron hadde jobbet for bergensfirmaet STS Gruppen A/S siden 1997.

– Han var en verdsatt og veldig godt likt medarbeider som mange kjente ganske godt. Beskjeden om dødsfallet ble mottatt med sorg, sier fungerende personalsjef Øystein Ytrenes.

Giron blir av flere omtalt som en person som var godt likt i bedriften. Det er rundt 800 ansatte i STS Gruppen, og ledelsen ble varslet om drapet tidligere denne uken.

– Vi la ut melding om dødsfallet på intranett og det er planlagt en kondolanseprotokoll. Det vil sannsynligvis også bli en markering på offshoreinstallasjonen hvor han arbeidet, sier Ytrenes.