Fylkeskommunen og HSD sitter i disse dager i forhandlinger om hurtigbåttilbudet mellom Kleppestø og Nøstet. HSD har varslet nedlegging fra 1. juli, men sier nå at den datoen trolig blir forskjøvet.

— Vi ser positivt på situasjonen, og har hatt god progresjon i forhandlingene. Jeg regner det derfor som mer sannsynlig nå at vi fortsetter også etter 1. juli, sier Harald Aarø, sjef for hurtigbåtdivisjonen i HSD Sjø.

Høyres fylkesordførerkandidat, Tom-Christer Nilsen, bekrefter at det ser lyst ut for Beinveien.

— Vi vil komme til en avgjørelse i løpet av de neste to ukene. Under møtet i fylkesutvalget torsdag sa alle seg villige til å bruke penger for å opprettholde tilbudet, sier Nilsen.

I første omgang er det snakk om en midlertidig løsning frem til nyttår, opplyser Aarø. HSD regner med å tape 3,2 millioner kroner på Beinveien i år etter kraftig passasjersvikt. Fylkespolitikerne vil trolig godta å punge ut rundt 1,5 millioner for å redde tilbudet i andre halvår, men på lengre sikt er det neppe aktuelt å subsidiere tilbudet med så mange penger.

— På lang sikt må vi bedre passasjergrunnlaget. Det kan gjøres med å få tilbake bussene på Nøstet og bedre korrespondanser på Askøy, sier Aarø.

Men det er ikke sikkert at det blir HSD som skal drive Beinveien i fremtiden. Som BT skrev i april, har forretningsmannen Frode Johnsen tilbudt seg å overta ruten. Sammen med et hemmelig selskap innen transportbransjen mener han det er fullt mulig å drive Beinveien uten offentlig tilskudd. Det er en lovnad som frister Høyre.

— Det er ikke gitt at HSD skal drive ruten i all fremtid. Dersom andre kan klare seg uten subsidier, må vi vurdere det, sier Nilsen.

HSD understreker at de ikke vil kjempe for å beholde Beinveien for enhver pris.

— Vi mener det ikke er mulig å drive ruten bedriftsøkonomisk forsvarlig med den båten vi benytter i dag. Dersom andre kan gi et like godt tilbud, så stiller vi oss positiv til det, sier Aarø.