• I denne artikkelserien setter BT søkelys på de som ofrer seg for andre. Kjenner du noen vi bør omtale? Tips oss på nyhetsweb@bt.no. Selv med en 28-årings hektiske timeplan, finner hun tid til å hjelpe til med aktiviteter som leksehjelp, arrangere seniorball og ha juleverksted sammen med andre frivillige fra Frivillighetssentralen på VilVite-senteret på Møhlenpris.

— Jeg hadde lyst til å gjøre noe uselvisk og fint. Det er så mye fokus på deg selv, men her får man en mulighet til å bidra med noe. Det handler så ofte om penger, men det gjør det ikke som frivillig, forteller Bodsberg.

Lekser som blir satt pris på

Før hun ble frivillig i Frivillighetssentralen, jobbet hun som frivillig i Røde Kors.

— Jeg leste om Frivillighetssentralen og synes det virket som et kjempetiltak for lokalmiljøet. De støtter opp lokalsamfunnet på en litt annen måte, mener hun.

Ellen Bodsberg har vært med på å arrangere julekvelder og juleverksted rundt juletid, men er også aktiv ellers i året. Hun har arrangert seniorball og hjulpet barn fra nærområdet med leksehjelp - noe hun finner spesielt givende.

— Jeg skulle gjerne jobbet mer med leksehjelp. Og mer med barn.

Barn fra skoler i området rundt VilVite-senteret kan komme dit og få hjelp til leksene en gang i uken. De kommer fra flere alderstrinn, og med varierende behov for hjelp, forteller Bodsberg.

— Jeg tror de synes det er fint å ha et sted å komme etter skolen. Der kan de få treffe andre jevnaldrende, og så tror jeg de synes det er fint å få treffe andre voksne enn de er med til vanlig.

..men vi hakkje tid

Det er mye man skal gjøre i tyveårene. Studere, finne seg en jobb, bli voksen, fortsette å være barn, få nye venner, holde kontakten med gamle venner, ha kjærester, komme over kjærester, drive med sport og hobbyer, lese bøker og aviser, holde kontakt med familie og virkelighet. Men selv med en full timeplan, kan man finne tid til andre, mener Ellen Bodsberg.

— Det er ikke noe jeg diskuterer så mye med andre, men de jeg kjenner synes det å jobbe som frivillig er en fin ting, og sier at "det skulle jeg også gjort, om jeg bare hadde tid". Men man har jo alltid litt tid, sier hun.

Bodsberg vil gjerne fortsette med frivillig arbeid, og ser ikke bort fra at det en gang kan bli en heltidsgeskjeft. Men da i form av noe ingeniørrelatert.

Kaoset rundt oss

Hver gang Frivillighetssentralen trenger hjelp, det være å følge noen til butikken, lese høyt for noen eller arrangere ball for eldre, sender de ut en e-post til de frivillige. Så velger de selv om de vil og kan, eller ikke.

- Hvor trengs det mest?

— Det er alltid bruk for frivillige, men folk som kanskje ikke kommer seg så mye ut til vanlig, som er ensomme, der er det fint å gjøre noe. Og for barn. Og med integrering, sier Bodsberg.

Hjelp og støtte trengs på flere samfunnsområder, konkluderer vi med. Selv om Bodsberg selv ikke har vært frivillig innenfor alle tilbudene, er hun ivrig etter å prøve.

— Det er en mulighet til å ta pause fra kaoset rundt oss. Medmenneskelighet, det skal vi ta vare på.