— Skal de stilla liste då?

En eldre mann tar hoderistende imot en seddel med Landsmoder Liv Marits politiske budskap med et «Nei, detta e' for vilt».

Sånn kan det gå når Kunsthøgskolen i Bergen driver alternativ valgkamp. I går stilte ferske foto-, tekstil-, grafikk- og keramikkstudenter med splitter nye partier, friske programmer og valgdrops på Torgallmenningen, like ved ringrevene i valgbodene.

— Vi vil bare høyere i likhet med alle andre. Det er alt representantene for Høyere ønsker å si. For øvrig foretrekker de å bli på sin pidestall.

Gambler partiet er derimot langt mer ordrikt. Og åpent for dialog med publikum.

— Har du et spørsmål du brenner for? Bybanen for eksempel?

Eivind Olandstjern triller terningen for Kjerstin Iversen som får nei til svar.

— Herlig med ung entusiasme, ler hun etterpå. - Jeg har stor sans for Landsmoder Liv Marits program. Det er for mange menn som bygger monumentalt her i landet. Nå trenger vi flere kvinner og mykere verdier i politikken!

— En kvinnelig leder kan samle Norge på en bra måte, proklamerer Margrethe Broen, tekstilstudent som plutselig ble politisk agitator etter to dagers studier.

Prosjektet til Kunsthøgskolens avdeling for spesialisert kunst er vel det som kalles kick off på næringslivsspråk. Gjennom det to dager lange valgkampstuntet skal studentene bli bedre kjent både med hverandre og med byen.

— Dessuten er det jo en grei måte å kommentere valgkampen på, mener Geir Tore Holm som er faglig ansvarlig for de nye studentene. Han synes de har vært imponerende kjappe til å fange opp tema i tiden.

— Martin er en konsekvent mann, derfor heier vi på han, melder partileder i Vroom, Sam Irvanian. - Vi vil ha bort bensinavgift og fotobokser, for God sake!

HØYERE: We'll take you Høyere, Høyere, Høyere, er slagordet på pidestallen<br/>Foto: RUNE SÆVIG