— Det gjenstår noen kriminaltekniske undersøkelser og svar på noen prøver. Men ut fra kriminalteknikers vurdering er det i hvert fall en brann der det er tilført en tennkilde. I klartekst vil det si at brannen er påsatt, sier overbetjent Svein Føllesdal ved Bergen vest politistasjon.

- Kan du si noe om hvilke konkrete spor dere har funnet? Er det for eksempel funnet spor etter brennbar veske?

— Det vil jeg ikke si noe om nå.

Bente Gandrudbakken bodde i den ene delen i tomannsboligen som brant. Hun ble mildt talt overrasket da bt.no fortalte henne at politiet tror brannen er påsatt.

— Jeg tror det ikke. I 22 år har jeg bodd her. Det har ikke vært stjålet noe, sykler har stått ulåst. Jeg kan ikke se for meg at noen ville sette fyr på huset, sier hun.

- Blir du skremt av nyheten?

— Nei, for jeg tror ikke brannen er påsatt.

Full alarm

Det var om morgenen onsdag 30. november i år at det ble slått full brannalarm på Kråkenes. Allerede tidlig var politiet klar på at de ikke utelukket en påsatt brann. I dag, litt over en uke senere, bekrefter de den ekle mistanken.

Hadde brannen startet en time eller to tidligere, kunne den fått katastrofale følger

Svein Føllesdal, politioverbetjent

— Hadde brannen startet en time eller to tidligere, kunne den fått katastrofale følger. Da ville sannsynligvis alle beboerne ha ligget og sovet, og liv kunne gått tapt.

- Har dere noen mistenkte?

— Det er litt for tidlig å si noe om det. Vi må fortsette å kartlegge hvem som har vært i området, hvem som har sett noe og så videre. Ingen av dem som har vært inn til avhør til nå, det dreier seg om fem-seks personer, vil få status som mistenkt eller siktet. I hvert fall slik det nå ser ut, sier Føllesdal.

Vil ha tips

Nå etterlyser politiet enda flere tips i saken.

— Alle folk som har sett eller hørt noe, og som vi ikke har vært i kontakt med, ønsker vi selvsagt å snakke med.

- Hvordan jobber dere videre nå?

— Vi fortsetter etterforskningen og avventer svar på de kriminaltekniske undersøkelsene. Vi har en stund vært obs på at brannen kunne være påtent, og hatt god trykk på etterforskningen også av den grunn, sier overbetjent Føllesdal.

Det er satt en påtaleansvarlig jurist på saken.

— Hvilken siktelse saken vil ende med, gjenstår å se. Men det kan bli en sak etter mordbrannparagrafen. Vi holder alle muligheter åpne, sier Føllesdal.

UTBRENT: Halvparten av tomannsboligen regnes som totalskadd etter brannen. 13 personer ble husløse.