— Det ser veldig lovende ut. Temperaturene er den virkelig gode nyheten, sier meteorolog i StormGeo, Kristen Myklebust Ravnestad.

Han lover bergenserne 20 grader midt på dagen. Meteorolog Gunnar Livik i Meteorologisk institutt sier det kan bli 22 grader på det varmeste i Bergen.

Strålende sol kan ingen av dem love, men garanterer oppholdsvær på dagtid.

- Dropp paraplyen

— Paraplyen kan man trygt la ligge igjen hjemme, sier Livik.

Men StormGeo og Meteorologisk institutt er litt uenige i hvor mye bergenserne vil se til solen på nasjonaldagen.

— Det blir opphold, men spørsmålet er hvor mye sol vi får. Jeg er ganske sikker på at Bergen og resten av Hordaland vil få litt solgløtt i løpet av dagen, sier Storm-meteorolog Myklebust Ravnestad.

Livik er ikke like sikker på at solen vil titte frem.

— Himmelen vil være dekt av skyer, slik som i dag, tror Livik fra Meteorologisk institutt og tilføyer:

— Men slik er det beste 17.mai-været. Det er bedre med litt skyer enn steikende sol når man går i bunad hele dagen, sier han.

Sydenstemning i Trondheim

Stort sett hele landet kan glede seg til ganske godt vær og høye temperaturer, fastslår de to meteorologene. Aller best blir det i Trøndelag og Møre og Romsdal, sier de.

Trondheim: Får det aller fineste 17. mai-været i Norge. Strålende sol og over 20 grader.

Stavanger og sørlige, indre strøk i Hordaland: En del skyer og muligheter for enkelte regnbyger i løpet av dagen. Temperaturer opp mot 20 grader.

Oslo: Temperaturer på rundt 20 grader. Perioder med sol, men muligheter for enkelte regnbyger i løpet av dagen. Bygene østpå vil stort sett gå vest for Oslo og på Sørlandet.

Tromsø: Opphold og mye sol. Ikke like varmt som i de andre store byene, men gradestokken vil nærme seg 20.

Strålende pinsehelg i Bergen

Resten av pinsehelgen vil preges av sommerlig vær, forteller Storm-meteorolog Myklebust Ravnestad.

— Det blir sommerlig vær for bergensområdet hele helgen, med lørdagen som et høydepunkt. Da blir det over 20 grader i hele fylket. Et varmt og østlig drag i luften gjør at vi får noen dager med mye sol og gode temepraturer. Det blir fantastisk sammenliknet med hva vi har sett tidligere i mai, sier en entusiastisk Myklebust Ravnestad.

Regn natt til 17. mai

De høyre temperaturene skyldes varm vind fra øst etter et nedbørsområde som har ligget over Østlandet vil bevege seg vestover og passere Bergen i natt, før det ender opp i Nordsjøen.

— Det betyr at det vil regne litt i Bergen natt til 17. mai, men ikke på langt nær like mye som det har gjort på Østlandet i dag. Og det gir seg i god tid før prosesjonen.