Siktelsen mot bergensmannen omfatter nå 26 forhold. Politiet la frem den utvidede siktelsen i retten mandag.

Forsvarer Tor Erling Staff sier at de nye sakene er mindre alvorlige enn de gamle.

— Jeg konstaterer at de nye punktene gjelder forsøk på overgrep. De mest alvorlige sakene har politiet kjørt ut i første omgang, og nå kommer de med forsøk. Det dreier seg om hender i lommene, sier Staff til bt.no.

De 15 nye forholdene rammes av straffelovens paragraf 195, om seksuelle handlinger overfor barn under 14 år.

Mannen var fra før siktet for elleve forhold, syv tilfeller av seksuell omgang med barn og fire forsøk på seksuell omgang. Ett av forholdene i den gamle siktelsen er juridisk likestilt med samleie.

Nekter skyld

55-åringen ønsker fortsatt ikke å forklare seg, og erkjenner ikke straffskyld .

— Han mener at politiet har skapt en situasjon som gjør det umulig å erkjenne ett eller noen forhold, hvis han har gjort noe galt, for da blir han «Lommemannen», sier Staff.

Klienten hans har godtatt forlenget varetekt. Han ble mandag fengslet for fire nye uker, med brev- og besøkskontroll.

Forsvareren vurderer å anke disse restriksjonene.

Varsler flere saker

Politiet tror at siktelsen vil bli utvidet med enda flere saker i tiden fremover.

— Det vil mest sannsynlig komme flere utvidelser, ettersom de siktede mistenkes for over 150 overgrep, sier politiadvokat Jorid Kile Berg.

Dagens utvidelse kom etter at etterforskningen har gitt politiet nye opplysninger, sier hun. Bakgrunnen for at politiet valgte å legge dem frem nå, er blant annet frykt for at varetekten ikke ville bli forlenget.

— Vi gjør det nå fordi jeg mener det er nødvendig. Han har sittet på besøksrestriksjoner frem til nå, og vi vil kreve at han fortsatt skal gjøre det. Med nye forhold i siktelsen, vil vi argumentere for at det fortsatt er bevisforspillelsesfare, sier Kile Berg.

Viser frem bilder

Politiet arbeider fortsatt med såkalte fotokonfrontasjoner, der ofrene får se bilder av den antatte Lommemannen. I minst ett av tilfellene skal 56-åringen ha blitt pekt ut.

Fengslingsmøtet mandag foregikk for lukkede dører, av hensyn til ofrenes privatliv. Den siktede var til stede i retten. Han har bedt om å bli skjermet for pressen.

LIV SOLLI OKKENHAUG (mms)
UTVIDET SIKTELSE: 56-åringen fra Bergen er siktet for en rekke nye overgrep.
Arkivfoto Bergens Tidende