Leif Hagen bor i Odda, på motsatt side av fjorden i forhold til der raset gikk i ettermiddag.

— Nå gikk det nettopp et stort ras. Det buldret og braket noe helt forferdelig. Jeg tror det gikk omtrent på samme sted som storraset for to år siden, sier Hagen.

Vegen var heldigvis stengt på rasstedet fra før.

— I tillegg har det vært flere småras i kveld. sier Hagen.

Det første raset gikk klokken 16.50.

— Veien er stengt. Raset er gått over Tyssedalsvegen, like nord for Odda. Politiet har satt opp sperre like ved oppkjøringen til Freim/Ragde, sa operasjonsleder Svein Lyssand til bt.no i ettermiddag.

Bulder og brak

  • Klokken 15.30 ringte en kar til oss. Han fortalte at elven gikk over sine bredder. Mens vi snakker sammen hører han bulder og brak oppe fra fjellsiden. Vi sendte politipatruljer til stedet og fikk varslet entreprenører som har ansvar for veivedlikeholdet. Mens entreprenøren var der, kom jordraset nedover fjellsiden. Ingen personer er tatt av raset, forteller Lyssand.

Det er mindre jord og steinmasser i veibanen, men det går stadig nye småras.

Stengt til i morgen

— Stengt i hvert fall til klokken 11.00 i morgen formiddag. Geolog skal se på forholdene i morgen tidlig, sier vaktoperatør Lene Westrheim i Statens vegvesen til bt.no.

Odda brannvesen sier det sannsynlig at et rør som går langs elven som har tettet seg og at dette har ført til opphoping av vann, noe som harført til at steiner har løsnet. Dette er tredje gangen på tre år at det går et større ras på strekningen mellom Odda og Tysseda, skriver Hardanger.Folkeblad.no.

Kommuneledelsen i Odda skal nå sitte i kriseberedskap. De vurderer mellom annet å sette inn en båt mellom Odda og Tyssedal.

Her er oppdaterte veimeldinger. Og her er værmeldingen for Odda.

Omlegging av fergetrafikken

Tide Sjø melder at ferge 2 M/F «Tysnes» fra kl. 18:00 bare går mellom Utne og Kinsarvik. Reisende mellom Kvanndal og Kinsarvik henvises til fergesambandet Bruravik-Brimnes, eller at de reiser via Utne og bytter ferge.