På kaien var det tett av skuelystne som hadde troppet opp for å få med seg den forhåndsannonserte historiske brannutrykningen.

Men fullt så dramatisk som under bybrannen den 4. juli 1955 var det ikke, for denne gangen hadde brannmennene full kontroll. Utstyret var også i tilnærmet tipp topp stand, selv om den eldste av bilene som deltok har rukket å bli over 80 år gammel.

De fire forskjellige utrykningene representerte hvert sitt tiår. Til brannen i Schjøtt-stuene kom det fire brannveteraner fra 1920-tallet, mens biler fra 30-årene tok seg av røykutviklingen i Julehuset. Oppe i Nikolaikirkealmenningen var det en utrykning fra 1950, og den siste brannen, i Hjørnehuset, ble slukket i 1960-talls stil.

Tidligere brannsjef Einar Gjessing steppet inn som konferansier for brannsjef Helge Eidsnes, og fortalte litt av historien bak bilene som var med på utrykningen.

Til sammen rundt 30 kjøretøy fra hele Sør-Norge deltar denne helgen på Norges største veteranbrannbiltreff, arrangert av Bergen Brannvesen og Bergen Brannhistoriske Stiftelse.

— Vel kom det biler langveisfra da Bryggen brant i 1955, men det er første gang jeg ser en brannbil fra Røros på utrykning her i byen, smilte tidligere brannsjef Gjessing.