Kjersti Opstad Strand lover en fin søndag for folk som vil være ute.

Trolig rundt 15 grader

— Det blir nok ikke like varmt som lørdag, da Bergen hadde sin nest varmeste dag etter at målingene startet i 1903. Vi endte på 17,2 grader, forteller den vakthavende meteorologen ved Vervarslinga på Vestlandet.Varmerekorden for mars ble satt i 1945. Den gang ble det målt 19,8 grader, forteller Opstad Strand.

— Hvor varmt blir det søndag?

— Ut fra prognosene regner vi med at det kan bli rundt 15 grader. Med andre ord blir det ikke så varmt som lørdag, men det blir en fin dag, svarer hun.

- Enda finere i dag

PÅ TOPPEN: Tar man stolheisen opp i Eikedalen er det fortsatt bra med snø.
EIKEDALEN SKISENTER

Lørdag hadde skisenteret i Eikedalen en av sine beste dager denne sesongen, med mellom 700 og 800 besøkende.— Været ser ut til å se enda finere ut i dag, nå er det helt klar himmel her oppe, sier daglig leder Fredrik Tønjum til BT klokken 09.20 søndag.

Han tror det blir bra med besøk også i dag.

— Heldigvis er det ikke alle som er i gang med hagearbeid eller båtpussen. Mange vil også få med seg en dag til i bakken før snøen forsvinner helt.

Tønjum forteller at det var 13 grader i skyggen i Eikedalen søndag.

— Nå er det så mildt at vi må se det an fra dag til dag om vi kan holde åpent. Det begynner å bli veldig lite snø nederst i bakkene, men tar man stolheisen opp og kjører i fjellheisen er det bra med snø, sier han.

Lav UV-stråling

BRA BESØK: Mellom 700 og 800 skientusiaster tok turen til Eikedalen lørdag. Nederst i bakken begynner det å bli tynt med snø.
EIKEDALEN SKISENTER

— Bør vi smøre oss med solkrem eller er det unødvendig?- Jeg ser at det er moderat UV-stråling i fjellet, sikkert på grunn av snø, mens det er lav UV-stråling her i byen.

— Og neste uke?

— Den blir fin, trolig med litt lavere temperaturer, men opphold og sol.