Det ble ikke Pia Pingvin, Paraploksa eller Frk. Norge. Det ble høy himmel og kongelig sus over Bergens nye tilskudd til pingvinstanden. Akvariets og BTs navnekonkurranse resulterte i det kongelige Pingri Alexandra. Hun har fremdeles masse hår på kroppen, det er en og en halv måned til hun skifter pels og får voksen fjærdrakt. Da blir hun vannavstøtende og kan døpes.

En stri jobb

Det kom inn nesten 200 navneforslag på den nye pingvinungen som ble klekket i Akvariet for 13 dager siden. Juryen som besto av Akvariets direktør Kees Ekeli, byråd Hans-Carl Tveit, tegneserieforfatter Frode Øverli, og BTs Elisabeth Langeland Matre, hadde en stri jobb med å sortere og plukke ut. Til slutt sto det tre navn på blokken, og da ble det kamp om vinnernavnet.

— Det sto mellom Pingri Alexandra, Pondus eller Pingvild. I kampens hete måtte byråden ta en tur på gangen og Pondus-Øverli var i harnisk. Men til slutt var alle enige om at Pingri Alexandra var et verdig navn, forteller Ekeli. Navneforslaget er for øvrig sendt inn av forfatteren Ingri Lønnebotn, så her ligger det an til betydelig støtte i ryggen.

Det kongelige navnet er ikke tatt helt ut av luften, forteller direktøren. Akvariet har en pingvin fra før som heter Maud. Den ble døpt av Vebjørn Sand i 2001. Kong Olav var Akvariets høye beskytter, og i 2002 var kong Harald selv på besøk. Så på Akvariet er de ikke fremmede for kongelige høyheter, og var moden for en prinsesse. Skjønt prinsesse, det er ikke helt klart om Pingri Alexandra er en hunn eller en hann. Det kan en ikke vite helt sikkert før den eventuelt legger egg i voksen alder.

Slottet underrettes

Juryen er imponert over engasjementet i navneforslagene. De har vært ekstremt varierte, sier Ekeli. Flere skoleklasser har sendt inn forslag og tegninger, det er kommet flotte postkort, og godt voksne mennesker har sendt forslag i håndskrevne brev med nydelig løkkeskrift.

Slottet vil selvfølgelig bli tilskrevet og underrettet om Bergens nye prinsesselige tilvekst i dyreriket, forteller direktør Ekeli. Men om prinsessen selv kommer til dåpen? Hun er vel litt for liten til å skjønne dette med pingviner og navn ennå, mener direktøren.

De ti heteste navneforslagene:

Pondus

Herman

Hermine

Piddien

Jeppe

Pingle

Ulrikke

Pingvild

Pingri Alexandra

Kyrre

Bjørgvin

Kurt

<b>PASSES OG MATES: </b>14 dager gamle Pingri Alexandra ble i går matet med fire lakseyngel. Dagen før spiste hun tre, og la på seg 100 gram på ett døgn. Til glede for mamma og pappa.<p/>GISKE STARK (foto)<p/>