Det var på skipene «Nordkapp» og «Midnatsol» at det ble registrert tilfeller av noro-viruset forrige uke. Til sammen 28 passasjerer ble syke av det som på godt norsk kalles omgangssyke.

Se også: Webkamera på alle hurtigrutene

— Det er ingen syke per i dag. Vi fikk isolert passasjerene som ble syke, og inntil nå har vi blitt over med det, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten.

Samme som i fjor

Men de to utbruddene har utløst vonde minner for selskapet, som på samme tid i fjor måtte se tre av sine skip - deriblant «Midnatsol» - bli rammet av noro-viruset.

— Det tok tid før vi fant de rette tiltakene i fjor, for det var første gangen vi hadde en virusoppblomstring i den målestokken. Denne gangen har vi iverksatt tiltak med en gang, sier Norum.

Møtt av spritflaske

BT-ansatte Linda Vatnelid merket seg tiltakene med en gang hun kom ombord på skipet «Finnmarken». Etter å ha parkert bilen gikk hun opp i resepsjonen, hvor hun måtte desinfiseres.

— Personalet kom med en spritflaske som jeg måtte desinfisere hendene med, sier hun til bt.no.

Smittesikkerheten er nemlig økt på alle skipene Hurtigruten har i trafikk.

Kjenner ikke årsaken

— Dette er tiltak som vi vil holde på med inntil videre. Det er bedre å være føre var, selv om det er noe så ukomplisert som en omgangssyke. Vi ønsker ikke denne typen smittefare ombord, sier Norum.

I tillegg til ekstra spritbeholdere ved inngang til matsal og andre steder, blir det også hyppigere vasker på fellesarealene på skipene.

Norum vet ikke hva virusoppblomstringen kommer av, men registrerer at det går i bølger, akkurat som i barnehager og skoler.

Les mer om noroviruset på sykepleien.no og på Wikipedia.

BLE ANGREPET: «Nordkapp» var et av skipene som ble rammet av noro-viruset forrige uke. Nå har Hurtigruten satt i gang desinfisering av både passasjerer og skip.