Stian Njøten sier at han hadde nøkkel da han tok seg inn i ekteparets hus på Bønes for å arrangere et innbrudd som skulle se ut som forsikringssvindel. Mye sølvtøy forsvant, for senere å bli funnet igjen i og utenfor huset, men det var aldri snakk om at noen nøkkel var forsvunnet fra huset. Heller ikke var det opplyst noe slikt i dokumentene til forsikringsselskapet. Tvert imot var det presisert at ingen nøkler var savnet.

Kokain-kluss

I sitt tilståelsesintervju i Se og Hør skryter Njøten av å ha lurt politiet.– De var aldri på sporet av meg om mine medhjelpere, hevder han. Njøten forteller at de tok seg inn i Fagerengs hus med nøkkel. De gjemte unna litt tyvegods, slengte noe rundt i nabolaget og kastet resten på bosshaugen. – Dermed fikk vi det til å se ut som ekteparet hadde gjemt alt selv. Følgene var at vi fikk dem mistenkt for forsikringssvindel. Ganske genialt, sier Njøten.

Samtidig sier Njøten at han på denne tiden var avhengig av kokain. Hvordan kan en ruset ungdomsgjeng flere ganger romstere rundt i en enebolig uten å legge igjen fingeravtrykk eller andre tekniske spor? Og hvorfor reagerte ikke politihundene som snuste rundt på eiendommen etter at Fagereng hadde varslet om innbrudd?

Ingen spor i snøen

Njøten sier også at han engasjerte folk til å tenne på huset med olje som sto i rådmannsparets eget hus. Den natten branntilløpet fant sted, var ved midnattstider i begynnelsen av desember. Det var rimfrost på bakken, men da politiet kom til stedet like etter, ble det ikke funnet fotspor etter mennesker. Sporhunder som ble satt i søk umiddelbart, fant heller ikke ferten av mennesker.

Komplott-teorien

Komplott-teorien møter også skepsis i politikretser. Det vises til at episodene på Bønes ikke var noe nytt. I alt ble det under rettssakene listet opp en lang rekke tilfeller av overfall, innbrudd, tyverier som Anne Grethe Fagereng skulle ha vært utsatt for helt tilbake til 1979, lenge før ekteparet kom til Bergen.