Stian Njøten skulle egentlig intervjues om en annen sak, da han bestemte seg for å fortelle Se og Hør om Fagereng-saken, hevder advokat Helge Wesenberg.

Han mottok en e-post fra Njøten dagen før intervjuet. Litt senere ba Se og Hør og Njøten om et møte med ekteparet Fagereng. Møtet fant sted mandag. Der skal 30-åringen ha fortalt at han sto bak disse detaljene:

  • Et skjerf som ble stjålet fra Anne Grethe Fagereng og som dukket opp i postkassen til naboen.
  • En journalistblokk med mange navn og adresser som forsvant.
  • At det ble brukt olje fra en bod i huset til å tenne på.
  • At ting og møbler til stadighet ble flyttet rundt i huset mens de var ute.

Njøten har forklart at han hadde nøkkel til huset, og derfor kunne gå inn og ut uten å sette spor. Anne Grethe Fagereng vet ikke hvor nøkkelen kom fra.

— Men de holdt øye med oss hele døgnet. Jeg var mye ute og plukket bær i hagen på den tiden, og da sto gjerne døren åpen. Jeg mener å huske at det forsvant en nøkkel, sier hun.

Anne Grethe Fagereng sier også at hun kjente igjen Stian Njøten allerede da hun så et bilde av ham i BA i 1998. Hun mente at han var en av overfallsmennene som hadde plaget henne, men fikk ikke kontakt med ham den gang.

Wesenberg tror også på Njøten.

— Det har med måten han forteller på, han virker ærlig og har en genuin anger. Dessuten forklarer han seg om detaljer som han ikke kan ha lest seg til, sier han.