Onsdag kveld bestemte klubben seg for å trekke damelaget fra 1. divisjon .

Forrige fredag skrev Åsane Tidende om situasjonen i Åsane Håndball Damer. I vår jublet de nyopprykkede jentene etter å ha sikret plassen i 1. divisjon. Bare noen måneder senere var alle borte bortsett fra én.

Både Tertnes og Bjørnar var på jakt etter spillere – det gikk ut over Åsane.

Anne Brækkan, kaptein og svært sentral, har gått til Tertnes. Det samme har Cecilie Langva gjort. Hilde Aakra og Helen Tøsdal har gått til Bjørnar, Ingunn Hansen skal spille for Årstad, mens Ina Solberg er gravid. Jeanette Raa har flyttet til Haugesund.

Da Bjørnar rykket ned fra eliteserien, jobbet de i samme spillermarked som Åsane, og Geir Krogvik & Co. kunne ikke matche Arna-klubben økonomisk.

Bare tenåringer

– Når vi teller over så har vi bare to seniorspillere, hvor av én ikke kan være med på bortekampene, sier Geir Krogvik til Åsane Tidende . Et eventuelt 1. divisjonslag måtte derfor bestått av 17-åringer. Det var i korthet problemstillingen.

– Vi har et jenter 17-lag med mange talentfulle spillere, og med et rent seniorlag ville kanskje fem av disse jentene normalt spilt i 1. divisjon. Men slik som situasjonen var blitt, måtte hele seniorlaget vårt bestått av disse 17-åringene. Etter et timålstap i en treningskamp mot Handelshøyskolen som skal kjempe for å overleve i 2. divisjon i år, forsto vi hva vi måtte gjøre. Vi har ikke noe i 1. divisjon å gjøre. Det ville ikke være riktig overfor spillerne på jenter 17. De fortjener å spille og utvikle seg på sitt eget nivå, sier Krogvik.

– Hva skjer nå med 3. divisjonslaget?

– Det er gjort et nytt vedtak i Håndballforbundet som sier at hvis 2. laget er et rent aktivitetslag, så skal ikke det rammes. Vårt 3. divisjonslag er et aktivitetslag, og derfor regner vi med at vi får beholde det laget. Samtidig er vi opptatt av at våre 17-åringers satsningsnivå ikke skal reduseres. De beste vil ha en god utviklingsarena med vårt 18-lag og i nasjonale turneringer, samt at de vil nyte godt av vårt samarbeid med Tertnes.

– Var det en vanskelig avgjørelse?

– Det har vært en tung dag for oss som klubb. Men samtidig, når vi nå har tatt avgjørelsen, føler vi også lettelse. Spillerne er ivaretatt, og det er det viktigste. Dette er unge jenter med store ambisjoner og tro på seg selv; belastningen med å gå på det ene store tapet etter det andre tror vi ville ødelagt utviklingen, og jeg tror jentene etter hvert har skjønt det selv.

– Nå venter en bot?

– Ja, vi får en bot på ca 50.000 kroner. 3. divisjonslaget vil også få en karantene når det gjelder opprykk.

– Føler dere at dere er uten skyld?

– Vi mener at dette er en ren konsekvens av den totale situasjonen i håndball-Bergen. Tertnes og Bjørnar trengte også spillere, og vi mistet fire til de to klubbene. Samtidig ble gapet for stort mellom de etablerte som forsvant og ned til våre unge som skal overta. Vi er offer for en helt spesiell situasjon. Vi har virkelig gjort det vi kan for å finne løsninger, men når du står tilbake med to seniorspillere, hvor av bare én kan være med på alle kampene, så mener vi altså at vi har tatt en riktig avgjørelse.

– Vi tar ett steg tilbake for å ta to steg frem. Det handler om å ta vare på unge talentfulle jenter. Bak 17-åringene kommer det også noen gode 15-16-åringer. Vi tenker langsiktig, og kommer sterkere tilbake om 3-4 års, lover Krogvik.

Besøk Åsane Tidende på nett .

SLUTT: Åsane Håndball trekker damelaget fra 1. divisjon. - Det var en tung avgjørelse, men etter en totalvurdering mener vi det er riktig å gjøre dette, sier leder Geir Krogvik (innfelt t.v.). Til høyre: Styremedlem Bjarte Mykkeltvedt.
Ove Landro