Minst fem personer fikk lettere skader i uhellet, som skjedde like ved kjøpesenteret Telegrafen i Bergen sentrum ved midnatt. Tre av dem ble fraktet bort i ambulanse.

Full på bussen Det hele startet ved Bystasjonen. Der ventet den 20 år gamle mannen sammen med to andre kvinner. Den ene av dem var hans kjæreste, den andre en venninne. Mannen fra Nordhordland hadde handlet inn mange flasker øl i forkant av bussturen. Han skal ha drukket mens han ventet på bussen. Idet trioen gikk inn på bussen, merket flere at i hvert fall mannen var beruset, opplyser politiet.

— Vi har snakket med ham. Han har fortalt hva som skjedde. Mannen er sluppet fri. Det var ikke grunnlag for varetektsfengsling, sier Åge Skålevik ved trafikkseksjonen i Hordaland politidistrikt.

Glemte ølet og beklaget Da bussen kjørte fra Bystasjonen, merket mannen at han hadde glemt ølet. Han gikk av bussen for å få med seg flaskene. Kjæresten hans gikk av i Lars Hilles gate for å vente på ham. Mannen kom løpende dit med ølet og fortsatte for å nå igjen bussen der venninnen satt. Da han gikk på ved Telegrafen, oppsto uenigheten.— Han har forklart at han ba sjåføren vente på kjæresten som ennå ikke var kommet på, men bussen skal ha vært forsinket. Da sjåføren kjørte, tok mannen rattet, sier Skålevik.

Han er et godt kjent for politiet.

— Han beklaget det som skjedde. Det er åpenbart at det var rus med i denne saken, sier Skålevik.

Går gjennom videoen Mannen har selv ikke sertifikat. Han risikerer erstatningskrav fra forsikringsselskapet.

Hendelsen gikk sterkt inn på sjåføren og kollegene hans, i tillegg til passasjerene som var med i bussen.

— Dette ser vi svært alvorlig på, sier Kaare Enæs, kommunikasjonsleder i Tide Buss AS.

— Hva gjør dere videre med saken?

— Vi skal gjennomgå videoen fra bussen. Deretter skal vi se om det er nødvendig med tiltak, svarer Enæs.

— Kan det bli aktuelt å sette opp glass- eller plastvegg mellom sjåfør og passasjer?

— Det er for tidlig å si noe om nå.