Det har vært livsfarlig å gå på fortauene i Bergen sentrum, ifølge Bergen Bydrift. Samtidig tømmes landet for brodder og det er kaos på veiene dag etter dag.

— Hvorfor har det vært så ekstra glatt de siste dagene?

— Bakken er kald og regnet og den våte snøen som kommer på bakken, fryser gjerne, sier vakthavende meteorolog Ivar Hjellestad ved Vervarslinga på Vestlandet

- Men det var noen dager med mildere vær, uten minusgrader. Hvorfor smelter ikke isen?

— Det tar veldig lang tid å smelte isen. Når det er to til tre varmegrader smelter den ikke. Særlig ikke når bakken under isen er veldig kald, sier Hjellestad.

Dermed blir det såkalt underkjølt regn. Årsaken til at bakken er så kald er at telen bygde seg opp da det ikke var noe snø til å isolere.

— Bakken er veldig kald. Det fører til at regnet bidrar nesten bare til å bygge opp isen. Det blir som om du spyler en skøytebane, sier Hjellestad.

Ifølge Hjellestad må temperaturene ligge på minst fem til åtte grader for at isen skal begynne å smelte nå. Slike temperaturer er ikke meldt i den nærmeste fremtid.

Derimot skal det bli fint vintervær.

— Onsdag og torsdag skal det bli rundt fem-seks minusgrader i Bergen og opp mot femten minusgrader i innlandet. Det vil ikke komme noe nedbør. Da kan du få deg noen nydelige skiturer, sier Hjellestad.

Da skal det ikke komme et eneste snøfnugg fra oven, ifølge Hjellestad.