Operasjonsleder Ronny Jarle Lentføhr i Hordaland politidistrikt bekrefter at trafikken varierer fra saktegående til stillestående flere steder.

– Det er mye trafikk i alle retninger. Det er noen som ringer oss og lurer på hva som skjer, men det er ikke noe spesielt. Det er fredag ettermiddag og det er rush, sier han.

Ingen ulykker Også veitrafikksentralen i Hordaland merker at veinettet har større problemer enn vanlig med å ta unna trafikken i dag.

– Det er mye trafikk, men det er kun i Åsane vi har fått melding om køer. Det har heldigvis ikke vært noen ulykker. Vi har ingen formening om hvorfor det er så mye trafikk, sier vaktoperatør Tore Tysse ved veitrafikksentralen i Hordaland.

«Lagunevær» Men direktør Knut Eliassen i Lagunen har forklaringen. Kaoset skyldes kombinasjonen dårlig vær og at mange tar fri fredagen etter Kristi Himmelfartsdag. Og «alle» skal til Åsane eller Fana på handletur.

– Skoler og barnehager har planleggingsdag i dag. Da tar gjerne foreldrene fri også. Og den værtypen vi har i dag kaller vi Lagunevær. Hvis det er fint vær og sol drar man gjerne på helt andre aktiviteter, men når det regner er det mange som tar turen innom oss, sier han.

Eliassen anslår at rundt 20.000 personer er innom Lagunen i løpet av dagen. Det er mye for å være en fredag, men det er ikke ekstremt mye.

– Det er som en vanlig lørdag. Det som er spesielt med denne dagen er at det er mye annen trafikk. Det er mye yrkestrafikk og varetransport i tillegg til alle som skal på handletur, og dette gjør at vi får en opphopning på veiene, sier han.

KØ: Også i sentrum står trafikken bom stille flere steder.
Bjarte Trettenes (MMS)
STAMPE: Ved inn- og utkjørselen til Klostergarasjen på Nøstet gjelder det å smøre seg med tålmodighet.
Bjarte Trettenes (MMS)