– Jeg kikket tilfeldigvis bort mellom bagasjebåndene, og oppdaget en åpen dør. Der kunne jeg se rett inn til lasteplassen, sier Roger Bakke.

Sammen med en kollega var han på Flesland natt til mandag, da han var vitne til den aggressive bagasjelossingen.

Da han så at stuerne tok bagasjen, for så å kaste den ned på båndet igjen, tok han opp mobilen og filmet.

– Nå skjønner jeg hvorfor

– Jeg har tidligere fått ødelagt en golfbag og en golfkølle. Nå kunne jeg se hvorfor, når bagasjen behandles sånn som den gjør.

– Det er jo helt grusomt, dette burde gi svar til mange som har fått koffertene sine ødelagt, sier han.

– Selv om vi har hatt en sterk økning i trafikken på Flesland, har vi ikke merket økning i antall klager, hevder marked— og terminalsjef Alf Sognefest ved Flesland lufthavn.

– Det hender vi får klager fra folk som har fått bagasje skadet underveis, men mitt inntrykk er at folk er blitt mye flinkere til å bruke skikkelige kofferter som tåler transport bedre, sier Sognefest videre.

– Slik skal det ikke være

– For passasjerer som ser dette kan det se mer alvorlig ut enn hva det egentlig er, sier Jarle Sørlie ved SAS Ground Service.

Han har sett opptaket Bakke gjorde, og innrømmer at stuerne likevel bør gå rutinene nærmere i sømmene.

– Samtidig ser jeg at enkelte av kolliene får litt hard medfart. Slik skal det selvfølgelig ikke være, og dette er noe vi må ta opp med våre folk. Vi tar slike henvendelser på alvor, sier Sørlie videre.

Sørlie ber folk være forsiktige med hva de tar med seg på tur.

– Folk er for det meste veldig flinke til å pakke ordentlig, men spesialbagasje som barnevogner, fiskestenger og golfkøller må pakkes ekstra nøye. Nå kommer SAS snart med en helt ny type bagasjeposer som vil forhindre mye av slitasje på barnevogner. Samtidig må vi be folk om å være påpasselige, tenk gjennom hvordan du pakker knuselige gjenstander og tax free-varer, oppfordrer Sørlie.

Hva synes du om behandlingen bagasjen får?

BTV