Det er en skreddersydd karbonsykkel signert Dag Otto Lauritzen som nå er borte. Rammen prydes av en karikaturtegning av supersyklisten.

Sykkelen er den eneste av sitt slag som er laget. Den er eid av TV2, og har stått i resepsjonen i Bergen. Der har den vært brukt til ærender og TV 2-jobber.

— Jeg synes det er synd, og vet at Dag Otto er enda mer vonbroten. Det er den eneste sykkelen han har med bilde av seg selv på, sier Trond Ahlsen, daglig leder av TV 2 Sporty.

Dag Otto Lauritzen er varslet om at sykkelen er borte.

— Det er kjedelig, men dessverre er det sånn at noen stjeler, sier supersyklisten til bt.no.

Stjålet av full pubgjest

Sykkelen ble stjålet mens to fra TV 2 spiste middag på Zupperia i Vaskerelven søndag kveld. Den stod låst til en trapp utenfor Hectors Hybel.

— Det var en gjest som ble geleidet ut fra Hectors Hybel. Den personen ble sett stående og romstere i en stor, rød bag han hadde med seg. Samme person som hadde vist ham bort, så at han syklet bort. Her var det nok en med ustø gange som ikke orket å gå hjem, og som falt for fristelsen da han så denne helt spesielle sykkelen med autografen til den sørlandske sykkellegenden, forteller Ahlsen.

Høy verdi

Sykkelen er lett gjenkjennbar. Den er helt hvit med autografen til Dag Otto Lauritzen i oransje på rammen, i tillegg til en karikatur av syklisten som ble laget etter at han tok OL-bronse i Los Angeles i 1984.

- Hvor mye er sykkelen verdt?

— Det er vanskelig å si. Det er en sykkel som det er laget én av i verden, med en helt spesiell karbonramme. Verdien er høy, sier Sporty-sjefen.

Han oppfordrer alle til å varsle politiet om de ser noen som sykler rundt med en tegning av Dag Otto Lauritzen på sykkelen. Tyveriet er anmeldt.

Håper den blir levert tilbake

Dag Otto Lauritzen sier sykkelen er såpass spesiell at den burde være lett synlig i bybildet.

— Jeg synes det er trist. Men det er ikke verre at den er stjålet enn at andre sykler stjeles. Det er ille at sykler blir stjåklet i det hele tatt, sier han til bt.no.

Han håper sykkelen kommer til rette igjen.

— Det er sikkert bare noen som har tatt den uten å tenke seg opp. Jeg håper de leverer den tilbake til TV2. sier han.

Tilgivelse å få

Sykkelstjernen har selv prøvd sykkelen.

— Den er helt topp den, sier han, og tilføyer:

— Hvis de angrer, er det tilgivelse å få.

TV 2 Sporty har tidligere loddet ut en tilsvarende sykkel, men den var uten tegning av Lauritzen.

Operasjonsleder Walter Fosse i Hordaland politidistrikt bekrefter sykkeltyveriet.

— Patruljene som kjører i sentrum er kjent med dette, og treffer de noen med en sånn sykkel, vil det bli stilt spørsmål, sier Fosse.

UNIK TEGNING: Tegningen av Dag Otto Lauritzen ble laget etter at han tok OL-bronse i Los Angeles i 1984. Den stjålne sykkelen er den eneste av sitt slag i verden.