På 130 meters dyp fikk Arne Ivar Berge fra Åsane napp. En kjempe på 34 kilo, 172 centimeter lang, hadde bitt på. kroken Selv sto han 28 meter over havet, på oljeplattformen Statfjord A, og begynte å sveive inn.

— Jeg sveivet den inn omtrent 70-80 meter før snøret plutselig røk! forteller han. Men fisken var ikke tapt likevel.

— Det viste seg at det røkne snøret mitt hadde hengt seg fast i snøret til min venn Sven Magne Solberg, som fisket ved siden av meg. Dermed fikk vi dratt den helt opp til vannflaten, forteller han.

Dregg

Fra vannflaten og opp måtte det forsterkninger til.

— Det fantes ikke sjans for at gøttet ville holdt den over vannet. Vi måtte til med kraftigere tau, og firte ned en dregg, forteller Berge. Etter 10-15 minutter klarte de å lirke fisken på dreggen, og kunne begynne å heise den opp til plattformen.

— Sven Magne måtte frem med superkreftene sine. Det var virkelig tungt, det er jo 28 meter opp til plattformen, forteller han.

Hele seansen anslår han tok rundt tre kvarter, fra fisken bet på til den lå på plattformgulvet, 158 meter lenger oppe.

Rekord

Både Berge og Solberg er store fiskeentusiaster, og pleier å benytte muligheten om været tillater det. Mens andre går i trimrommet, går de gjerne ut og fisker.

— Vi går jo 12 timer på og 12 timer av her ute. Det blir en del fritid, og vi er jo heldige som har den muligheten, sier Berge. Men ingen av de har vært i nærheten av en lignende fangst før.

— Den forrige rekorden min var på 13 kilo, sier Berge.

— Det sies at plattformrekorden her var på 32 kilo. Jeg vet ikke, men at det er rekord for meg, er i hvert fall sikkert.

Samarbeid

Det var Berge som fikk den på kroken, men etter hvert ble mest et samarbeid om å få den opp.

— Magne dro den opp på ryggen. Uten han ville jeg aldri fått den opp. Han var en god klepper, sier Berge.

— Det ville nok ikke vært lov å løfte så tungt i jobben, humrer han.

Feiring

Da Berge snakker med BT, skal han akkurat til å starte på nattskiftet. Han sier de vil feire med måte.

— Det blir vanlig arbeidsdag, vi har ingen champagne her ute. Fisken blir nok lagt i fryseboksen og servert når vi kommer hjem, sier han.

— Lange, det er jo en nydelig fisk, sies det. Men jeg liker den ikke. Jeg er mer på lyr og sei, sier han.

fisk2.jpg
PRIVAT