• Da jeg fløytet på henne, vinket hun så fint tilbake, sier Anders Rolland som kjørte bak boss-spannsjåføren.

Anders Rolland var på vei over Puddefjordsbroen da han hørte en merkelig lyd.

— Plutselig hørte jeg noe jækla bråk, så kom en dame opp på siden av meg i forbikjøringsfeltet med et boss-spann bakpå. Jeg fløytet på henne da hun kjørte forbi, men da vinket hun bare så fint tilbake, sier Rolland.

Ble nervøs

Han lå bak boss-spannsjåføren gjennom hele Nygårdstunnelen. Da de kom ut, like før han skulle svinge av mot Åsane, tok han bilde.

— Like etterpå kom det en krapp sving og boss-spannet holdt på å hoppe av. Jeg bremset opp fordi jeg ble litt nervøs for å få det på panseret, sier Rolland.

Mange boss-spannsjåfører

Selv om boss-spannet hang litt skeivt, hang det fortsatt på da den kvinnelige sjåføren, som Rolland anslår å være i 30-årene, kjørte mot sentrum mens Rolland fortsatte mot Åsane.

Har du sett noe lignende tidligere?

— Ikke så nært byen, men på Osterøy der jeg kommer fra, ser jeg det en del. Det hender folk tar det bakpå bilene sine hvis det er litt langt å gå til boss-plassen. Noen ganger glemmer de å ta det av, så da kan de dukke opp med det i barnehagen, sier Rolland.

Boss-spann fra Manger til Knarvik

Distrikstleder i Trygg Trafikk, Arne Aase, er også godt kjent med bossspannfrakting med bil.

— Av og til kan man jo glemme å ta det av. Jeg kjenner til en episode på Radøy der de kjørte helt fra Manger til Knarvik med boss-spann. Det kan jo være litt trafikkfarlig på motorveien dersom det faller av. Det er jo ikke akkurat det man tenker på når man kjører bil. At man skal få et boss-spann på panseret, sier Aase.

Er du boss-spannsjåføren? Ta kontakt på 02211 eller nyhetsweb@bt.no.