Rektor Håkon Eiken ved Bergen Kristne Grunnskole (BKG) er svært stolt over årets avgangselever. Aldri før har han opplevd så høyt snittresultat på eksamen.

— Jeg hørte med Fylkesmannen om dette har skjedd før, men de trodde ikke på det, og sa det ikke kunne være riktig. Men det er det, sier Eiken til bt.no.

Over snittet i matte også

BKG hadde 26 avgangselever i år. Halvparten kom opp i engelsk, resten kom opp i matematikk.

Også i matematikk ble snittkarakteren over gjennomsnittet i Hordaland. Klassen endte med et snitt på 3,69, mens gjennomsnittskarakteren i Hordaland er 3,12.

Men det er engelsken som skiller seg ut, med en snittkarakter som endte på 5.

— Det skyldes mange ting. Det er selvfølgelig bra elever, men det er jammen god undervisning også. Klassen har klart å ha fokus på undervisningen og har hatt utrolig lite bortkastet tid, sier rektoren.

Individuell vurdering

Selv tror han målbevisst jobbing over år er noe av grunnen til det gode eksamensresultatet i engelsk.

— Vi har hatt et prosjekt som har gått på individuell vurdering i norsk, engelsk og matematikk. Elevene har fått god og realistisk tilbakemelding, en tilbakemelding som har vært byggende. Den har vært positiv, men samtidig har de fått beskjed om at vi stiller krav, sier Eiken.

Mange av elevene har gått i samme klasse i ti år.

— Vi har lykkes med motivasjon, og lykkes med å få dem til å tro at de kan noe. Det har vært veldig lite tull, sier rektoren.

- Har der jobbet med engelsken på noen spesiell måte?

— Nei, vi har jobbet like godt med de andre fagene, svarer Eiken.

Eksamensresultatet i engelsk er noe høyere enn det elevene fikk i standpunktkarakter. Fem av elevene fikk 6 på eksamen, fire fikk 5, tre fikk 4 og en fikk 3.

Hva tror du er nøkkelen til gode resultater på skolen? Si din mening her.