20-åringen ble nylig dømt i Bergen tingrett for flere straffbare forhold. Et av dem var tyveri av en av Tides busser om natten 12. november 2011.

— Svært alvorlig

I retten innrømmet han at han hadde stjålet bussen i Blomvåg, kjørt den til Rong før han returnerte til utgangspunktet. Dette gjorde han, til tross for at han ikke hadde sertifikat, og i tillegg var beruset.

— Bussen var låst. Likevel klarte han å stjele den ved å knuse en rute. Det er jo svært alvorlig at en person kjører en så stor buss, uten å ha førerkort og attpåtil er beruset. Vi vil vurdere våre rutiner etter dette, men det er vanskelig å gardere seg 100 prosent, sier Kaare Enæs, kommunikasjonsleder i Tide.

- Minst en i promille

I retten forklarte 20-åringen at han hadde fått i seg cirka en halv liter sprit og 7-8 pils inntil to timer før busstyveriet. Ifølge dommen holdt han på å frontkollidere med en bil som kom imot. Det var ikke lys på bussen da han kjørte den.

Bussen ble stjålet cirka klokken 02.30 om natten. Ved 07-tiden tok politiet promilletest av mannen.Ifølge dommen hadde han en promille på minst 1,0 da han kjørte bussen.

- Har ikke forstått

20-åringen ble dømt til 75 dager fengsel og må sone 30 av dem. Han får heller ikke ta sertifikat før høsten 2013.

«Tiltalte har erkjent samtlige forhold, men han har i svært liten grad gitt inntrykk av at han har forstått alvoret i det han har gjort», heter det i dommen.

Mannens forsvarer er Arild Dyngeland. Han ønsker ikke å kommentere saken.