En solid bulk på førersiden og rester etter rød lakk møtte Lars Jakob Hofrenning etter en tur på Handelshuset i Førde mandag, der konen driver butikk.

Han sto parkert i 20 minutter. Da han kom tilbake, var den splitter nye Volkswagen Touran påkjørt — og den skyldige sporløst borte.

— Jeg har ikke turd å ta skadevurdering ennå, men det blir nok opp mot 15.000 kroner. Det må jeg ta selv. Det blir for dyrt å bruke forsikringen, sier han til bt.no.

Jeg tenkte: Faen, ikke nå igjen!

Lars Jakob Hofrenning

Han fikk bilen rett før jul.

— Jeg tenkte: Faen, ikke nå igjen! sier han til bt.no.

Det samme skjedde nemlig for et par år siden. Men da ringte til slutt en dame for å gjøre opp.

— Jeg er litt obs når jeg parkerer. Jeg er så frekk at jeg kan ta to parkeringsplasser nettopp for å unngå slike ting. Jeg har blitt beskyldt for å være paranoid når jeg er ute og kjører, sier han.

Har du tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post

«Driter i andre»

Det var Firda.no som fortalte historien først. Ennå har ingen meldt seg. Og nå tar Hofrenning et oppgjør med bililstene i Førde:

— Folk er lite vennlige i trafikken, og de vet det selv. De fletter ikke blant annet. De driter i andre, klager 30-åringen fra Naustdal.

- Hva vil du si hvis den skyldige leser avisen?

— Jeg er ikke en ilter mann. Jeg håper vi kan ordne opp, så er jeg ferdig med saken. Jeg forstår at slikt lett kan skje. Det var veldig isete, og det var ikke strødd, sier han.

— Men det som irriterer meg, er at de prøver å snike seg unna. Det er forbannelsen i situasjonen. Jeg synes dette er verre enn å stjele. Du går ikke inn i butikken og river ned en TV til 15.000, sier Hofrenning.

Jeg synes dette er verre enn å stjele. Lars Jakob Hofrenning

Åtte av ti stikker av En undersøkelse i fjor, viste at åtte av ti hordalendinger stikker av når de skader en annen bil.

De nedslående tallene kom frem da Perduco intervjuet 1900 privatpersoner på vegne av If Skadeforsikring. Skadene koster bilistene hundrevis av millioner.

— Her er vi på sporet av en moralsk brist i befolkningen, sa Kurt Undereidet i If Skadeforsikring i en kommentar til undersøkelsen.

Han tror mange av dem som stikker av frykter kostandene og bonustapet på sin egen forsikring.

— Det er nedslående at såpass få opplever at gjerningsbilisten vil gjøre opp for seg, sa Undereidet.

Stikker du av når du har skadet andre biler? Har du sett andre som gjør det? Diskuter under: