Se bilder av bilvrak i Bergen — send inn flere på 2211@bt.no

I begynnelsen av mai ba Espen Monsen Bergen kommune om å fjerne en Chevrolet med prøveskilter fra Herman Gransvei på Laksevåg.

«Bilen har stått parkert uten gyldige skilter i et halvt år nå og står tett ved en brannhydrant,» skrev han og la ved bilder av doningen.

Ingenting skjedde.

I august prøvde han igjen: «Nå gror parkeringsplassen igjen... Så jeg håper dere etter hvert får fjernet bilen.»

Ingenting skjedde.

Kan bli stående lenge

Samferdelsetaten har fått med seg klagen, men kan ikke si når bilen vil bli fjernet.

— Vi får akutte tilfeller som vi må ta fortløpende, de som skaper trafikale problemer. Vi klarer ikke å få unna så fort eller så mange som vi ønsker, sier avdelingsleder Arvid Heggestad til bt.no.

Det hoper seg opp med hensatte biler i bergensgatene.

— Vi har sikkert biler på gaten som blir stående i ett år. Det er altfor lenge. Jeg kjenner ikke konkret til saken du refererer til, men vi har registrert/varslet en uregistrert chevrolet i Herman Grans vei i april, sier Heggestad.

116 biler fjernet

Hans etat har ansvar for å holde oversikt over uregistrerte kjøretøy og eventuell borttauing. Per 1. november hadde de fjernet 116 uregistrerte kjøretøy i 2011.

— Hvor mange kjøretøy som fortsatt står uten skilter, har vi ikke eksakte tall på, men trolig snakker vi om 200-300, sier Heggestad.

«Registreringspliktig kjøretøy uten lovlig kjennemerker skal ikke være parkert utover 14 dager på offentlig vei eller privat vei skiltet med offentlig trafikkskilt», heter det i Vegtrafikkloven § 17.

Likevel kan bilene altså bli stående i ett år.Og amerikaneren i Herman Gransvei er bare en av mange hensatte biler i strøket. I sommer skrev bt.no om bilkirkegården på Laksevåg, siden er situasjonen bare blitt verre.

Skjønner frustrasjonen

Heggestad skjønner reaksjonene.

— Det er stor frustrasjon enkelte steder. Det skjønner jeg. Vi vet om et par gater på Laksevåg og i Sandviken. De fleste kjøretøyene antar vi stammer fra folk som bor i området, sier Heggestad.

Espen Monsen frykter nå at bilvrakene på Laksevåg skal bli stående lenge.

— Skal denne Chevroleten bli stående i ett år til? Det virker som alle parter dumper problemer på oss beboerne i området. Det er jo også en miljøbombe til slutt, rust og kjemikalier, og brannfare, sier han.

— Alle bilene står også på vanlig offentlig vei. Det blir trangt for de som betaler veiavgift, påpeker Espen Monsen.

Hva mener du bilvrakene i Bergen? Diskuter i kommentarfeltet!

PARKERINGSSJEFEN: Arvid Heggestad får ikke unna køen og forstår frustrasjonen.
LEIF GULLSTEIN