• Jeg er ikke overrasket over at denne bilen brant, sier tidligere eier Rune Ellingsen. Han kjøpte samme bil for en uke siden, men hevet kjøpet da den ble overopphetet.

For én uke siden var Rune Ellingsen eier av denne bilen. Lørdag kveld brant den på Vallaheiane i Bergen.

— Jeg hentet den på Esso på Skjoldskiftet, men da jeg hadde kjørt den ut av Nesttuntunnelen, gikk temperaturen rett til vers. Motoren var gåen på bilen, og jeg leverte den tilbake, sier Ellingsen.

Solgt for 6500 kroner

Han sier at han kjøpte bilen på finn.no for 6500 kroner, og sier at det ikke sto noe i annonsen om at motoren ikke fungerte. Han mener det ville være umulig å ikke merke at det var noe galt med motoren på bilen.

— Det er galskap å kjøre rundt på veiene med en slik bil, sier Ellingsen.

Han var intetanende om bilbrannen da Bergens Tidende kontaktet ham.

— Men jeg er ikke overrasket over at bilen brant. Det var ikke noen bombe, sier Ellingsen.

Nekter å svare

Mannen Ellingsen kjøpte bilen av, vil først ikke svare på noen spørsmål rundt hvem som kjørte eller eier bilen.

— Jeg vet hvem du er. Jeg har søkt deg opp på nettet og sett at du har skrevet mange saker. Jeg skal fortelle deg alt om jeg får tipshonorar på 10.000 kroner, sier mannen fra Fyllingsdalen til BTs journalist.

Etter hvert forteller han at han solgte bilen tidligere lørdag til tre personer som kjørte av gårde med den.

— De tre kom og så på bilen og tok den med seg. De har kjørt bilen fra Fyllingsdalen, så de har kommet et stykke. Jeg trodde de bodde i nærheten, sier mannen.

«Reparasjonsobjekt»

Han sier at han selv kjøpte bilen for noen måneder siden for å selge den videre. Han sier også at bilen lå ute på finn som et «reparasjonsobjekt». Han er også uenig med Rune Ellingsen i at han ikke var ærlig om bilens tilstand.

— Jeg sa at den fusket litt. Jeg mener han var naiv, men jeg var grei og ga ham pengene tilbake, sier mannen.

Han understreker også at han selv ikke er noen mekaniker. Han er imidlertid tidligere registrert med et transportfirma i Brønnøysundregisteret.

— Jeg vet veldig lite om biler og jeg visste ikke hva som var galt med den bilen. Men det var en gammel bil som hadde gått langt, sier mannen.

Han har ifølge ham selv hatt politiet på tråden flere ganger etter bilbrannen lørdag kveld.

- Ikke noe ulovlig

— De tre som kjøpte bilen, kjørte bilen. De hadde kontrakten i hånden på at de hadde kjøpt den av meg. Jeg vet ikke om det var tegnet forsikring på den, men den hadde lov til å gå på veien og det har ikke skjedd noe ulovlig, sier mannen.

Bilen var sist EU-godkjent 20. januar 2012.

Overtent

Den mørkeblå Peugeoten tok fyr midt på E39 på nordsiden av Vallaheiane lørdag kveld. E39 er hovedveien mellom Bergen og Stavanger.

Politiet ble varslet klokken 19.53 og rykket ut med to patruljer fra Fana.

— Varebilen ble overtent. To personer kom seg ut, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt til BT.

Ved 20.10-tiden opplyser brannvesenet at de har klart å slukke brannen.

Veien åpnet

— Det var egentlig et rutineoppdrag, sier vaktkommandør Stig Tetler ved 110-sentralen. Brannvesenet sendte ut to biler.

— Årsaken til brannen kan jeg ikke si noe om. Det får bileksperter svare på, sier Tetler. Politiet opplyser på Twitter at årsaken foreløpig er ukjent.

Veien ble stengt helt eller delvis i en times tid, men var ved 21-tiden åpnet for fri ferdsel igjen.

IKKE OVERRASKET: Rune Ellingsen kjøpte bilen for en ukes tid siden, men leverte den tilbake til selgeren da motoren ble overopphetet. Siden den gang er bilen solgt enda en gang.
Privat
UTRYKNING: Brannfolkene fikk raskt kontroll over situasjonen.
Bjørn-Eivind Kvam Netland