— Det er fortvilende. Vi har to kunstgressbaner, og begge ble ødelagt da vannet flommet innover dem i forrige uke. Begge må ha nytt dekke. Kanskje må vi også ta grunnarbeidet opp igjen, sier Bjørn Lydvo, leder for Fotballklubben Voss.

I sommer ble den nye banen åpnet av ordføreren under Voss Cup. Grunnen ble hevet en meter, slik at den lå parallelt med den gamle kunstgressbanen som fotballklubben har. Budsjettet for den nye banen var på 8,9 millioner kroner, ifølge Lydvo.

— Dette er jo forholdsvis nytt for oss. Vi skal i møte med forsikringsselskapet. Uansett hva som skjer, så er vi ganske hardt rammet, sier han.

Det er ikke mulig å spille fotball på de to banene, slik det ser ut i dag. Også klubbens kontorer er ubrukelige, ettersom de ligger i idrettshallen like ved siden av. Også den ble skadet av vannmassene.

Får hjelp

Vannføringen i Vosso var voldsom. Vannmassene rant ned i Vangsvatnet, og vannstanden steg. Vannet slo tilbake innover store områder.

— Vannet sto en meter over banen. Det er ikke kjekt, sier Lydvo.

Han forteller at klubben får hjelp av naboklubbene Bjørgum og Ørnar. De har begge kunstgressbaner som de stiller til disposisjon.

— Det er vi svært takknemlige for, sier Lydvo.

Lang liste

Det er ikke bare fotballentusiastene som er hardt rammet på Voss.— Hva den endelige regningen blir, vet vi ikke, sier ordfører Hans Erik Ringkjøb og nevner blant annet skader på disse bygningene:

Park hotell.

Fleischer’s Hotell.

Kulturhuset.

Tinghuset.

Ungdomskolen.

Idrettshallen.

Minigolfbanen og restauranten like ved.

Voss ungdsomshus.

Northuras produksjonslokaler på Evanger.

Butikker, verksteder og bedrifter på Evanger.

Gangbroen over Vosso er ødelagt.

Pumpestasjoner i kommunen.

— I tillegg kommer butikker, bolighus og andre bygg i kommunen, i tillegg til veier og mye annet, sier ordføreren.

Torsdag skal han på befaring med formannskapet i kommunen. Fortsatt har man ikke den komplette oversikten.

— Det eneste vi vet er at listen blir lang, sier Ringkjøb.