ELISABETH ANN DIEKMANN

Målingen er en av fem kontroller som sjokkerer politiet. Dermed blir Eidsvågveien verstingen av skoleveier i Bergen, skriver Åsane Tidende.

I løpet av to timer ble 18 bilister tatt i fartskontroll. Eidsvågveien er en skolevei med 30-sone. Bilistenes snitthastighet ble målt til ca. 48 kilometer i timen. Totalt har nesten 90 bilister blitt bøtelagt og tre mistet førerkort i de siste månedene politiet har hatt fem målinger.

Til kamp mot råkjørerne

En rekke kontroller og mediaoppslag ser ikke ut til å hjelpe på fartsstigningen, men det stopper ikke politiet fra å gjøre noe med problemet.

— All statistikk tilsier at hyppige kontroller reduserer hastigheten. Vi gir oss ikke og kommer til å ha en rekke kontroller fremover. Hvis noen vil føre utholdenhetskamp mot oss, taper de, sier Jan Gunnar Bøe, sjef for politiets trafikkavdeling.

Bøe peker på problemet ved å overstige fartsgrensen, og sier at deler av Eidsvågveien mangler fortau og at det er flere farlige utkjørsler. Folk skal heller ikke skylde på at veien er dårlig merket. Store skilter og flere fartshumper gjør det umulig å se at det er en 30-sone.

— Vi vil diskutere om vi skal legge til enda en forhøyelse i veien for å redusere farten fysisk. Det er også aktuelt å foreta en måling over en lengre tidsperiode for å se om de kontrollene vi har faktisk illustrerer virkeligheten. Er det slik at ti personer bryter fartsgrensen hver eneste time, har vi et problem, sier Bøe.