Navn: Ingvild Hauge

Alder: 40 år

Yrke: Sykepleier på Volvat

Aktuell med: Fant igjen den stjålne hunden til dommer Kjell Frønsdal natt til i går. Mange har engasjert seg i hundetyveriet etter at BT skrev om det fredag.

— Hei, vi ringer fra Bergens Tidende. Vi tenkte vi ville ha en prat med deg siden du gjorde en liten helteinnsats og koblet hund og rette eier i helgen. Går det bra?

— Helt og helt. Når du redder noen fra å drukne, er det en heltedåd. Jeg synes det er litt voldsomt at jeg skal komme i avisen for dette, men ...

— Det er sikkert mange som bare ville kjørt forbi, og eieren ble jo veldig glad! Kan du fortelle hva som skjedde?

— Vi var på vei hjem fra en fest med jobben da jeg så hunden sammen med en dame i Paradiskrysset. Jeg tenkte at det var briarden jeg hadde sett i BT, og ropte at mannen min måtte stoppe bilen.

-Og hunden var sammen med en dame som ikke eide den, har vi forstått?

— Ja. Jeg spurte henne hvilken rase det var, og hun nevnte en rase som jeg ellers ikke ville ant hva var, nemlig en soft-coated wheatened terrier. Men nå har jeg tilfeldigvis lest mye i leksikon om hunder i det siste, fordi en venninne skal kjøpe seg hund. Derfor visste jeg at rasen damen nevnte overhodet ikke stemte. Den er mye mindre.

— Hva sa hun da?

— Hun prøvde seg med at det var en blandingshund, men den bet jeg ikke på.

  • Hvordan oppførte hunden seg?

— Den var veldig tillitsfull og helt rolig. Jeg visste ikke hva den egentlig het, men den reagerte ikke på navnet hun brukte.

— Så ble politiet tilkalt?

— Ja, de kom raskt.

— Har du snakket med den lykkelige, ekte eieren etterpå?

— Nei, jeg har ikke det. Vi tenkte han kunne få være i fred. Men det hadde vært kjekt å treffe hunden igjen.

  • Det var jo litt detektivarbeid, dette her?

— Neida, det synes jeg ikke. Jeg hadde tilfeldigvis kunnskapen om hunderaser.

— Vi må spørre helt til slutt. Har du for vane å utøve gode gjerninger?

— Hmmmpff. Spør du venninne mine, vil de kanskje si ja. Men det vil jeg ikke svare på. Jeg jobber jo i et serviceyrke. Født til omsorg, og får lønn i himmelen, er det ikke det de sier?