Styrkeprøven Rett Vest får Syvfjellsturen til å framstå som en behagelig ettermiddagsrunde.

Utsatte turen

Med en løype som går tvers over hele Bergenshalvøyen er det ikke rart at turen ikke klarer å samle de største folkemengdene. Da starten gikk ved Gullbotn i morges hadde 130 deltakere møtt fram.

— Det var nok en god del som ikke kunne være med fordi turen ble flyttet fra lørdag til søndag. Mange hadde nok andre planer, sier dugnadsleder Jan Wilhelm Werner.

For første gang i turens historie ble arrangementet utsatt fra lørdag til søndag på grunn av regn og dårlig vær.

Vått i løypen

I dag var forholdene langt bedre, men deltakerne måtte likevel slite med mye vann i løypen. Enkelte regnbyger kom det også underveis.

— Det var vått hele veien. I høyden er gresset veldig glatt og mange har sklidd. Det store temaet i dag er hva slags fottøy som er best. De raskeste bruker orienteringssko med pigger og skifter til joggesko halvveis. Men den største bragden er det når folk gjennomfører hele turen på fjellsko, sier Werner.

Store smil

Aller raskest gjennom løypen var Thomas Andersen med tiden 5.40. Hakk i hæl kom Thorbjørn T. Ludvigsen og Gjermund Nordskar.

— Vi prøver å ikke lage altfor stort nummer av de som løper raskest. Jeg har selv vært til stede underveis i løypen i dag, og ofte er det slik at smilene blir større og større jo lenger bak folk kommer, sier dugnadslederen.

Ved 19-tiden i kveld var 73 av de 130 deltakerne kommet i mål ved Kjøkkelvik. De siste er ventet i halv elleve-tiden i kveld. da har de vært på tur i 15 og en halv time.