Mens forsikringsselskapene registrerer rundt 60-70 personbilskader daglig i november, stiger tallet til over 100 fra 16. desember. Tallene viser gjennomsnittet for de siste ti årene, og den aller verste dagen er 19. desember. Da er i gjennomsnitt 121 hordalendinger involvert i et krasj.

– Vi holder pusten de kommende dagene, og håper at det ikke blir alt for mange skadesaker, sier Arne Voll, informasjonsansvarlig for Gjensidige på Vestlandet.

Det er helst på veiene rundt de store kjøpesentrene det smeller. Også inne på parkeringsplassene oppstår det materielle skader. Det er trangt, ofte mørkt, og kamp om de ledige parkeringsplassene. I tillegg er folk stresset og har liten tid.

– Alt dette er en dårlig kombinasjon. I tillegg har jeg selv sett at mange bilister snakker i mobiltelefonen mens de leter etter et sted å parkere, sier Voll.

Julebulkingen varer frem til lillejulaften, da 106 personbiler i Hordaland får skader, ifølge statistikken. Julaften synker tallet til 74, og i romjula senker julefreden seg også når det gjelder bulking. 1. juledag er det i gjennomsnitt bare 28 personbiler som får seg en trøkk.

Hva synes du om saken? Si din mening her.