Bergens Tidende skrev i går om de hyppige forsinkelsene til «Princess of Norway» denne vinteren. Skipet går rett og slett ikke fort nok til å holde ruten. Selv i såkalt normalvær har det vært problemer. Etter fem måneders drift over Nordsjøen er ikke bare passasjerene, men også rederiet DFDS gått lei av sviktende punktlighet.

Administrerende direktør Tore Sannum i DFDS Seaways viser til en pressekonferanse i Bergen i dag, og ville i går ikke kommentere «et eventuelt skipsskifte» i englandsruten. I gårsdagens BT sa han at selskapet har stor tro på ruten, og at man ønsker å satse ytterligere på den.

To knop raskere

Andre kilder opplyser at større og raskere «Queen of Scandinavia» kommer til å erstatte «Princess of Norway» allerede før sommersesongen tar til for fullt. «Queen of Scandinavia» gjør to knop mer enn den nåværende englandsbåten, og bør derfor ha bedre forutsetninger til å holde ruteplanen over Nordsjøen.

«Queen of Scandinavia» er bygget i 1981 i Finland, og er således fem år eldre enn «Princess of Norway», men lugarstandarden om bord i den nye englandsbåten skal være bedre. Skipet har også bedre fasiliteter for konferanser, et marked DFDS ønsker å satse på.

Bytter seilingsrute

Danske DFDS Seaways overtok «Queen of Scandinavia» i 1991. Skipet ble da satt i rute mellom Oslo og København. Siden 2001 har hun seilt mellom Amsterdam og Newcastle. Når skipet nå forlater denne ruten, blir det erstattet av «Princess of Norway».

— Selv om dette skipet ofte har vært forsinket i vinter, er jeg imponert over at vestlendingene stort sett har tatt dette og det dårlige været med godt humør, sier direktør Tore Sannum.

Skeptiske stamgjester

Mange av de faste reisende var skeptiske da nordsjøtraveren MS «Jupiter» tok farvel med englandsruten høsten 2005. Det var en god sjøbåt, og med et intimt og koselig interiør. Den over tretti år gamle fergen ble etter hvert for kostbar og tungvint i drift. Fjord Line klarte aldri å skape den samme entusiasmen om bord i erstatteren «Fjord Norway», som altså DFDS overtok i fjor høst. Nå vil det danske fergeselskapet prøve å lokke til seg vestlendingenes gunst med et nytt fartøy.

NY FRA MAI: Større og raskere MS «Queen of Scandinavia» settes inn i englandsruten fra mai. Dermed håper DFDS å demme opp for de mange forsinkelsene i ruten.