Vi står i Hulda Garborgs gate på Kronstad. Inneklemt der den ligger mellom de andre kjente forfattergatene som Ibsens gate og Bjørnssons gate.

I dag tok Oddvar Helgesen (58) med seg lastebil og gravemaskin hjem fra jobben. Han driver entreprenørfirmaet G.O. Helgesen, og har derfor tilgang til slikt.

Sammen med en annen nabo Torleif Helgesen, tok de snøen i egne hender og nærmest sleiket gaten.

— Ja, dette kommer til å bli den første gatestubben i Bergen som blir isfri til våren, om våren kommer noen gang, sier Torleif Steffensen til bt.no.

Steffensen sier de har purret kommunen mange ganger for å få de til å brøyte gaten

— Helt fantastisk

  • Her var det umulig å komme frem. Det så mye snø at jeg kvidde meg om kvelden og lurte på hvordan jeg skulle komme meg ut for å kjøre Caroline i barnehagen, forteller nabo Andre Aanensen.

— Nå er det helt fantastisk her, nesten sommerføre. Gaten er smal og det er mange parkerte biler her, så det er ikke lett for kommunens folk å brøyte heller, men likevel, sier Aanensen

— Skulle bare mangle

Helten sjøl, Oddvar Helgesen, er mer smålåten.

— Det skulle no bare mangle. Jeg har bodd i gaten i 35 år og har jo tilgang på utstyr til dette, sier han til bt.no.

Det er heller ikke første gang han har brøytet hemegaten.

— Men du det er lenge siden vi har hatt så mye snø her i byen. Jeg husker i 1979, var nett kommet hjem fra Libanon, starter han, men tar seg i det. De må ta resten av gaten ferdig og få kjørt snøen ut på Laksevåg før OL-stafetten starter.