Hvor vokste du opp?

— Jeg er født og oppvokst på Kalfaret, inne ved Svartediket. Men min bestefar er gammel Nordnes-gutt, og dro meg med i Nordnæs Bataillon fra jeg var ni år gammel, så jeg har fått et nært forhold til Nordnes.

Hvor ville du helst bodd?

— Nå bor jeg i Halvkannesmauet, og er godt fornøyd med det, men jeg kunne tenke meg å bo i Markeveien eller på Georgernes Verft. Jeg har i grunnen mange drømmeboliger, så lenge de ligger på Nordnes.

Hvor går søndagsturen?

— Jeg prøver å holde meg i ro på søndager, når man spiller så mange konserter som jeg gjør, frister sofaen mer enn søndagstur. Men jeg liker å ta en tur i Nordnesparken. Ikke bare på søndager, forresten, gjerne to-tre ganger i uken.

Favoritt utested?

— Jeg har gått på Miles Ahead i mange år. Nå har Miles gjenoppstått som Fat Boy Rock Club, men det er de samme folkene som står bak, så jeg kommer nok til å fortsette å gå dit.

Hvor handler du klær?

— Nå er jeg såpass privilegert at jeg har sponsorer, så jeg handler ikke så mye klær. Men ute i Skuteviksbodene ligger det et lite firma som heter Steez, og er drevet av to hip hop-gründere. Nordnes-gutter, de også forresten, de importerer amerikanske merker.

De beste skillingsbollene?

— I Gågaten. Jeg kjøper skillingsboller minst en gang i uken, det er faktisk sant!

Ditt beste skoleminne?

— Da jeg gikk på videregående på Tanks, dro vi på klassetur til Berlin. Vi ble godt sammenristet hele gjengen, for å si det sånn.

Din bergenske favorittrett?

— Min farmor sine raspeballer, med pølse, salt kjøtt og poteter. De har forresten alt som er av bergensk mat på Nordnes Bydelshus, der hender det titt og ofte at jeg spiser middag.

Hvor er du medlem?

— I Nordnæs-guttenes forening, Kjellersmauet og Halvkannesmauet vel, Røde Kors og Redningsselskapet.

Hva samler du på?

— Jeg er helt hektet på sko, og har sikkert 160 par. Jeg har mange hvite sneakers, og her om dagen kjøpte jeg tre par finsko på LIDL til 43 kroner paret. Det gjør ikke noe om de ikke holder så lenge, for jeg kjøpte tre like par.

Ditt bergenske favorittuttrykk?

— Tidig! Det er et ord vi bergensere bruker mye, og ingen utenfor bomringen skjønner.

Hva er du mest stolt over?

— Patriotismen. Det er menneskene som gjør at Bergen har sjel og hjerte, de har en kollektiv kjærlighet og velvilje overfor byen. Resten av landet tror at vi mener at Bergen er verdens navle, men det må være lov til å være stolt over byen vi kommer fra. Det er ingenting negativt i å være erkebergenser, så lenge man er det med en viss selvironi.

Hva ville du vist en turist?

— Jeg ville tatt ham med på båttur. Det er alltid herlig å komme til Bergen, enten det er med buss, tog eller fly, men det er noe spesielt med å komme sjøveien når byfjorden er full av båter, og det kryr av folk på Nordnes. Det er Bergen fra sin peneste side.

Hva er du mist stolt over?

(tenkepause) - Bergensere som gjør om på bergensken sin når de er på tv eller radio. Dialekten er en del av identiteten, så der har eksilbergensere en del å lære. Av og til kan man få inntrykk av at de er flaue over bergensdialekten. Hvorfor det? Den stikker seg ut, men det behøver ikke være noe negativt.

Hva mangler i Bergen?

— Et nytt seriegull, men det kommer nå i år, så det trenger vi ikke bekymre oss for. Og så trenger vi skikkelige boder til torghandlerne, litt flere buekorpsgutter, stupetårn på Nordnesbadet, brostein rundt Musikkpaviliongen, og en kikkert som fungerer på Fløyen. Så det er bare å begynne å jobbe, Herman Friele!

Hva savner du når du er på reise?

— Lukten. Alle byer lukter forskjellig, i Bergen kommer den beste lukten når det har vært fint vær i en uke, og så begynner å regne. Kjenn etter neste gang!

Det mest romantiske stedet?

— Fredriksberg festning. Derfra har du den peneste utsikten på hele Nordnes, jeg hatt noen av mine mest romantiske øyeblikk der.

Ditt første kyss?

— Det husker jeg rett og slett ikke.

Favorittbergenser?

— Jeg har to: Rolf Berntzen, fordi han er en legendarisk skuespiller og erkebergenser av den typen det dessverre blir færre og færre av. Og min bestefar, fordi han har lært meg alt om å være erkebergenser. Han tok meg med i buekorps, og på Stadion i 12 sesonger.

Har du gått i buekorps?

— Ja, i ti sesonger. Nordnæs Bataillon har vært noe av det viktigste i livet mitt, det er et miniatyrsamfunn som er åpent for alle typer mennesker fra alle samfunnslag. Det var i buekorpset jeg møtte de andre Spetakkel-guttene.

Når var du på Stadion sist?

— På 16. mai, Brann slo Lillestrøm 6-1. Jeg har hatt partoutkort på Stadion de siste tolv sesongene.

Det flotteste byfjellet?

— Ulriken er høvdingen.

En god dag i Bergen?

— Jeg våkner til tørr brostein, og yrende folkeliv i by'n. Så går jeg til studio, får laget masse musikk, og blir ferdig i allerede i firetiden. Så tar jeg en utepils på Zacken, før jeg går kveldstur i Nordnesparken. Hvis jeg treffer på et buekorps på veien, så gjør ikke det noe heller.

Ordfører for en dag?

— Jeg ville tatt sjekklisten fra tidligere og gjennomført alt. Men stupetårn i Nordnesbadet er viktigst, gjerne en timeter.

Bergen om 50år?

— Utseendemessig er byen den samme, vi liker å holde på tradisjonene. Men jeg håper at musikktalenter slipper å gå utenfor byen for å gi ut musikken sin.