— Vi frykter at så mange som 100.000 tamiler kommer til å bli drept de nærmeste dagene. Det skytes og bombes daglig. Regjeringen har fjernet alle som kan bidra med informasjon til verdenssamfunnet. Dermed kan de fortsette å drepe uten at noen får vite noe, sier Panchagulasingam Kandiah.

Frykter for familiens liv

Han er lege og representerte Norsk-tamilsk helseorganisasjon på demonstrasjonen i Bergen onsdag ettermiddag.

— Jeg får ikke sove om natten fordi jeg er så fortvilt over situasjonen. Konflikten mellom Palestina og Israel hører vi om daglig, men ingen skriver om det som skjer med vårt folk, sier Kandiah.

Et stort flertall av de frammøtte på demonstrasjoner var tamiler i eksil. De fleste av dem har slekninger på Sri Lanka, og mange frykter for familiens liv.

- Skammelig av norske medier

Både den norske regjeringen og mediene fikk massiv kritikk i appellene.

— Jeg skammer meg over at norske medier ikke klarer å ha mer enn en tanke i hodet samtidig. Alt dreier seg om Midtøsten og voldelige demonstrasjoner i Oslo. Samtidig skjer et nytt folkemord på Sri Lanka uten at det får noe som helst oppmerksomhet, sa Trond Vatne fra Venstre.

— Det er trist å stå her enda en gang og demonstrere til støtte for tamiliene, la han til.

Hjelpeorganisasjonene trekkes ut

Den etniske konflikten mellom tamiliene og regjeringen på Sri Lanka har vart i over 30 år. Fra 2006 har konflikten utviklet seg til en regulær krigssituasjon som stadig blir verre.

Srilankiske myndigheter melder i kveld at de har kontroll over Jaffna-halvøyen.

Internasjonale hjelpeorganisasjoner har nå trukket seg ut av området fordi det det er for farlig å oppholde seg der. Det er også svært få journalister på Sri Lanka.

— Norske politikere må gjøre alt det de klarer for å bidra til våpenhvile. De har et moralsk ansvar. Vi forventer at både Norge og resten av det internasjonale samfunnet er konsekvente i sine reaksjoner, sa Godfrey Mamoharu i Tamilsk ungdomsorganisasjon.

Fokusererer mediene for mye på Midtøsten? Si din mening i feltet under!

Rune Sævig
Rune Sævig