Men Milfred holder på humøret, selv om de tunge tankene noen ganger presser på.

— Eg må tenke positivt, sier han.

Milfred har bodd på Bergen Røde Kors sykehjem sammen med konen Elsa de siste årene. Hun forteller, leser avisen, er hans øyne, stav og hyrde.

En fredag leste hun om konkurransen VM i kikkert som skulle holdes på Gamle Bergen søndag 10. juli.

— Det der skal eg melde meg på, tenkte eg!

I skuffen hadde Milfred de gamle klikkertene sine, og øvde hele lørdagen.

— Det er jo så lenge siden, så eg ble litt sår mellom fingrene og øm i håndleddet. Men det du lærer som gutt, sitter i. Omternt som å sykle. Elsa hun stakk av, orket ikke høre på «spetakkelet», ler Milfred.

Han stilte opp i amatørklassen - 12 mann var de i alt her - og vart best. I klassen for profesjonelle bestemte dommerne seg for Kjell Simonsen.

— Jeg trodde ikke det var sant, ler Milfred.

— Det var veldig artig!

Milfred fikk en stor opplevelse. Han som må klare seg uten den aller viktigste gaven vi har fått utlevert, koser seg når han tenker på søndagen i Gamle Bergen.

Milfred vokste opp i Møllendalsveien, men flyttet til Lien på Damsgård i 7. klasse, der han bodde siden. Alle skoleårene fikk han på gamle Haukeland skole.

— I min oppvekst var klikkerter veldig populært, og alle guttene klikket og spilte munnspill. Klikkertene måtte være av tynt treverk, og helst svidd i tuppene, da ble det finest lyd.

En del av konkurransen var munnspill, en fastsatt melodi og en selvvalgt. Milfred valgte seg «Det var på Capri jeg så henne komme».

I 1950 kom han i lære hos Munck og deltok i arbeidet med å lage kraner, busser og heiser. Deretter var han en forholdsvis kort tid på BMV før han ble ansatt som instrumentmaker på Havforskningsinstituttet. Dette var en spennende og veldig inspirerende tid, minnes han. I 22 år, før han ble pensjonist. 9. august fyller Milfred 80 år.