Demonstrantene representerte dyrevernorganisasjonen NOAH, Miljøpartiet De Grønne og Grønn Ungdom. Cirkus Agora har satt opp sine telt og biler på den tidligere parkeringsplassen i Jonsvollsgaten på Nøstet. Demonstrantene var særlig opptatt av at elefanten ble holdt inne i en trailer.

Sondre Båtstrand i Grønn Ungdom sier til bt.no at elefanten trolig ikke er blitt tatt ut av traileren på over et døgn. – Dette er dyreplageri, sier han og vil ta saken om med rette statlige myndighet.

Sirkusdirektør Jan Kjetil Smørdal tilbakeviser dette overfor bt.no. – Det er faste rutiner for lufting og de er fulgt. Vi har hatt inspeksjon av veterinær og har attest på det. Så disse påstan-dene tar jeg med knusende ro. Det er ganske vanlig med demonstrasjoner mot bruk av dyr på sirkus. Men det er første gang jeg er blitt beskyldt for å drive med dyreplageri, sier Smørdal.

Demonstrantene ønsker å samle inn over 300 underskrifter som skal legge press bak kravet om en folkeavstemming om forbud mot at sirkus som driver med dyr kan få reise sine telt på kommunal eiendom i Bergen kommune.