Under parolene «Stopp Tyrkia sin planlagte krig mot Kurdistan», «Fred i Midtøsten og Kurdistan» og «Press Tyrkia til politiske løsninger» demonstrerte et titall mennesker ved Den blå steinen lørdag formiddag.

Tyrkia har plassert store styrker ved grensen til Irak, og har flere ganger angrepet PKK-stillinger på irakisk side fra luften.

Demonstrantene protesterte mot angrepene, og den mulige større militæroffensiven som kan komme.

Demonstrantene frykter et stort angrep med flystøttede bakkestyrker.

— Hvis dette skjer, vil det utløse store lidelser for befolkningen på begge sider av grensen, og konsekvensene er uoverskuelige, heter det i et opprop fra Selvstendig Demokratisk Kurdisk Kvinneforening, en av arrangørene bak demonstrasjonen.

Foreningen sto bak markeringen sammen med SV i Hordaland, Sosialistisk Ungdom Hordaland, Kurdish National Congress Scandinavia, Komala Revolusjonært Parti Kurdistan, Kurdistan Studentunion, Kurdisk Debattforum, PJAK og Irakisk Kommunistparti.

I en pressemelding fra Selvstendig Demokratisk Kurdisk Kvinneforening ble det opplyst at SOS Rasisme Kurdisk Gruppe var en av arrangørene av demonstrasjoinen. SOS Rasisme Kurdisk Gruppe presiserer overfor bt.no at de ikke deltok i markeringen.

PROTESTERTE: Demonstrantene samlet seg ved Den blå steinen for å markere sin motstand mot Tyrkias angrep i Nord-Irak.
PAUL SIGVE AMUNDSEN