Målet er å skjerme Kvinneklinikken mot truende nedskjæringer.

— Selv om helseministeren har lovet at Storken skal bestå så blir det mange andre kutt på KK. Vi ønsker å si fra hva vi mener om dette, sier Åsta Årøen i Hordaland Venstrekvinnelag.

Hun har selv termin 29. april og er spent på hvilke virkelighet hun møter da.

— Ja, jeg må si jeg er spent på hvordan det er der oppe, sier Årøen.

Les: Sparekniven rammer fødende

Startet på Facebook

En aksjonsgruppe på Facebook tok kontakt med Hordaland Venstrekvinnelag. I kveld hadde jordmorstudenter, ansatte på KK, sykepleiere, politikere sluttet til seg til engasjementet i en demonstrasjonstog som endte med appeller utenfor Kvinneklinikken på Haukeland.

— Selv om helseministeren har lovet at Storken skal bestå, så blir det mange andre kutt på KK. Vi ønsker å si fra hva vi mener om dette, sier Åsta Årøen i Hordaland Venstrekvinnelag.

Hun har blant annet lagt merke til at fedrene kan skyves ut etter fødselen og at barselloftet er truet.

— Blant annet har det kommet signaler på at etter 1. mai så skal ikke fedrene får bo sammen med mor og barn på sykehuset etter fødselen. Dette synes vi er en veldig uheldig start for hele familien, sier Årøen.

Les: Hanssen berger Storken

Appeller

Men demonstrantene er ikke bare opptatt av de fødende, men også de andre som ligger på KK. Blant dem som ligger på gynekologisk post er mange svært syke.

— Jeg ønsker blant annet at alle som blir innlagt på gynekologisk også skal ha et godt tilbud, sier Årøen.

Fakkeltoget gikk fra Christieparken ved Slettebakksveien/Haukelandsveien klokken 18.00.

Etterpå var det appeller ved Gunn Vivian Eide, lege og 3.-kandidat på Venstre sin stortingsliste, og Agnethe Strøm, leder i Kvinnefronten.

– Dette kan vi ikke finne oss i, sa Eide o sin appell.

Hun mener Helse Bergen skrur tiden 20 år tilbake, hvis de gjør alvor av å legge ned Barselloftet og barseldelen av Storken 1. mai.

MMS (HANS K. MJELVA)