Med slagordene «Utdanning er en rett — ikke en vare» og «Gratis utdanning for alle», gikk først og fremst de tyske studentene kraftig imot innføringen av master- og bachelorgrader, og at studenter i flere delstater må betale for utdanning utover normert tid.

500 euro for forsinkelser

— Vi må ut med 500 euro pr. semester hvis vi blir forsinket i studiene. Det vil gå kraftig utover studenter med barn, eller de som er avhengig av en jobb ved siden av studiene, sier Eleonore Chodry og Cedric Bergmann.

-Denne uken har utdanningsministere fra hele Europa samlet seg i Bergen på konferanse for Bologna-prosessen. Det er European Education Forum (EEF) som står bak demonstrasjonen. EEF har hatt sine egne møter i Bergen, parallelt med ministerkonferansen.

Du kan lese mer om grunnlaget for demonstrasjonen på eef2005.org.

To tyskere arrestert

Politiet tok med seg to tyske demonstranter i formiddag.

— Vi har tatt dem inn til avhør fordi de prøvde å snike seg inn på Hotell Norge med falske identitetspapirer. De kommer til å bli dimittert om ikke så lenge, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnæs i Hordaland Politidistrikt til bt.no.

OGSÅ SIVILE SPANERE: Vi observerte minst to sivile politispanere som hadde blandet seg med demonstrantene. Det er ikke personene på bildet.
AULET: Rundt hele Hotell Norge var det i formiddag postert uniformerte politimenn og politikvinner. Vi talte ikke mindre enn 11 uniformerte politibiler og tre politisykler i nærheten av hotellet.
DEMO: Demonstrantene hadde tatt plass mellom Hotell Norge og Den blå Steinen. ALLE FOTO: PÅL ENGESÆTER