– At et menneske blir drept under en arrestasjon er helt uforståelig. Jeg forstår heller ikke at Politiets Fellesforbund kan karakterisere dette som en forbilledlig pågripelse, sier Sondre Båtstrand.

– Hvis pågripelsen var så forbilledlig har verken politiet eller myndighetene noe å frykte i rettssalen. Da er det en fordel at saken kommer opp i rette. Så får politiet også renvasket seg, legger han til.

– Politiet tar ikke politivold på alvor. Behandlingen av dennes saken viser at de prøver å latterliggjøre problemet, mener Båtstrand.

– Dette er ikke første gang et menneske død under arrestasjon, forteller Adam Tumidajewicz. Han viser til saken om Thomas Wacko. 44 år gamle Thomas Wacko ble pågrepet av politiet på Mysen i 2003. Wacko fikk hjertestans og døde på sykehus kort tid etter.

– Thomas var en venn av familien. Han jobbet for Solidaritet på 80-tallet. Nå ser vi at det gjentas atter en gang. Dette skulle vært helt unødvendig. Dessverre viser myndighetenes håndtering av saken at politiet ikke har lært noe som helst, sier Tumidajewicz.

- Obiora døde ikke en naturlig død, sa Odnny Miljeteig i apellen. Hun er kritisk til norske myndigheters håndtering av saken.
Martin Kristiansen
Sondre Båtstrand og Rita Slørdal ønsker saken opp i retten
Martin Kristiansen
Obioras dødsfall engasjerer.
Martin Kristiansen