MAGNUS VOLLSET

Det var stor spenning knyttet til forslaget. 6. februar stemte formannskapet for en konkurranseutsetting, med seks mot fem stemmer. Da kommunestyret skulle behandle saken i går kveld, varte debatten i over en time.

Forslaget falt med 22 mot 21 stemmer. Det var Upolitisk liste sine to representanter som til slutt avgjorde. Også Arbeiderpartiet og SV stemte mot forslaget.

Forut for debatten deltok drøyt tretti fagorganiserte i demonstrasjonstog for å vise sin misnøye.

— Blir driften lagt ut på anbud, blir kvaliteten på tilbudet dårligere og arbeidsplassene våre vil stå i fare, var hovedargumentene til Tordis Engevik som ledet demonstrasjonen. Hun er tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund på Askøy sykehjem.

Med flagg og plakater marsjerte de fra sykehjemmet til rådhuset for å overlevere et brev til ordfører Kari Manger (Ap) hvor de argumenterte mot en konkurranseutsetting.Halvannen time etter var resultatet klart.

— Nå er jeg glad. Og lettet, sa Marita Hilleren etter at forslaget hadde falt, med knappest mulig margin. Hun er hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund.- Det er tydelig at brevet og demonstrasjonen hjalp. Det ble nevnt flere ganger i debatten. Og utfallet ble det beste, sa Hillern.

Askøy sykehjem har i alt 150 ansatte. Til sammen utgjør de mellom 70 og 80 årsverk. Sykehjemmet har vært i drift i nesten 30 år.