– Vi vil opplyse folk om at det finnes rasisme. Vi prøver ikke å peke finger mot Børs Café, sier Inga Potter (18), leder for SOS Rasisme i Bergen.

Bakgrunnen for at de seks møtte frem i går kveld, var at tre thailandske kvinner sist fredag ble kastet ut fra Børs Café. De tre skal ha blitt kalt horer.

Dette går ikke an, mener ungdommene, som fikk mange reaksjoner fra gjestene på Børs Café. Mest negativt, innrømmer de.

Negativt er det også når styreleder Olav Jordal ved Børs Café kommer for å si noen alvorsord til ungdommene.

– Det er helt misforstått når dere retter denne demonstrasjonen mot oss. Vi tar avstand fra rasisme. Det er ingen restaurant i Bergen med tilsvarende mangfold som oss, sier Jordal.

– Vi har beklaget at en av våre gjester kalte kvinnene for horer. Vi har også bedt vaktselskapet om en forklaring fra vakten, fortsetter Jordal.

Inga Potter sier hun forstår.

– Vi vil bare opplyse om at det finnes rasisme i hverdagen. Mange på vår alder tror rasisme var noe foreldrene kjempet mot og at det ikke eksisterer lenger. Men det gjør det, sier hun.

LITEN DEMONSTRASJON: ¿ Vi forstår at det er problemer med prostitusjon her i strøket, sier Inga Potter (i midten) i SOS Rasisme. Det er ikke grunn til å kalle utenlandske kafégjester for horer, mener ungdommene. Bak Anette Behrens.
Høvik, Tor