Etter nyheten om at Bård Breiviks skulpturelle søyler på Torgallmenningen er i ferd med å sprekke, tok vi oss en tur på gaten og snakket med folk og spurte:

Hva bør gjøres med søylene?

Gerda Brundtland (68), Nordre bydel

— Det er trist at beina er laget av så dårlig materiale, men jeg synes ikke vi bør kvitte oss med dem. Jeg liker beina, de er pene. Det synes min mann også!

Jon Tronstad (71), Fantoft

— De ser ikke bra ut, de gjør ikke det. At de holder på å sprekke er aldeles for ga-le. Få de ned før de dreper noen! Det må da gå an å få opp noe annet i stedet.

Richard Bellerby (36), Nyhavn

— Det er skuffende at de sprekker, men det er nok ikke designerens skyld. Nå kan noen benytte anledningen til å finne på friskere, noe som ikke så grått og trist.

Tanja Zeil (34), Kokstad

— Jeg synes beina er praktiske, men vet ikke om jeg vil betegne dem som direkte vakre. Glasstaket bør det derimot gjøres noe med. Det er utrolig stygt.

Turid Anita Grenar (36), Sotra

— Det er så typisk bergensk å kjeppjage alt vi ikke er vant til. For meg kan søylene godt bli stående. Jeg har ingenting imot de.

Trude Selsvik (22), Midttun

— Er det ikke litt tidlig at de begynner å sprekke? Jeg synes det er greie å sitte på når jeg bare skal se på folk. Men glasstaket hjelper overhodet ikke mot regnet!

Debatten fortsetter på BTs debattforum. Klikk på lenken til høyre for å si din mening!