• Gratulerer, Monica! Denne er til deg. Det er du som har gjort jobben.

Med disse ordene la Trude Drevland kakestykket til rette på tallerkenene til byrådsleder Monica Mæland på møterommet hos byrådslederen, der byrådet normalt samles to ganger i uken.

Høyre inviterte til kakefest i formiddag, og det uten at byrådspartnerne KrF og Frp fikk være med å smake.

Formann Mao

— Og her er et stykke til Harald, vår formann Mao, sier Drevland i det hun deler ut stykke nummer to. Lokallagsleder og byråd Harald Hove hadde i et voldsomt overmot kvelden før tildelt den samme Drevland ordførerkjedet. Nå skulle Høyres arbeidsutvalg, der Høyre-byrådene, gruppeledelsen i bystyret, samt de ledende representantene for lokallagsstyret sitter, drøfte forhandlingsstrategien som skulle sikre Høyre størst mulig uttelling etter den fantastiske valgseieren i Bergen.

Lå det noe symbolsk i at man ved begynnelsen av møtet delte en marsipankake, ville pressen vite.

— Ikke noe annet enn at vi har kjøpt kake for å feire et godt valg, sier byrådsleder Monica Mæland.

Trude Drevlands ordførerpost skulle ikke være tema i dette møtet, det bedyret Mæland.

— Vi skal snakke sammen om valget og valgresultatet. Vi skal ikke fordele posisjoner og politikk. Først skal vi snakke med de andre partiene.

Drevlands ambisjoner

Men så er ikke temaet Drevlands mulighet for å bli ordfører helt til å komme utenom, når Drevland selv er så tydelig til stede.

— Jeg er ordførerkandidaten til Høyre. Det har jeg sagt ja til for lenge siden. Det er mulig andre synes det er underlig, men denne gangen er jeg helt rolig i forhold til dette med ordførervervet, sier Drevland.

Om hun selv vil gi alt for å få den posisjonen, sier hun.

— Jeg gir alt uansett hva det gjelder.

— Vil det ikke være rettferdig at Høyre, og dermed du fikk ordførervervet med tanke på at Høyre nå er tre ganger større enn Frp?

— Nei, den får du meg ikke med på, sier Drevland.

Monica Mæland kan ellers fortelle at Høyre skal møte Frp, Venstre og KrF senere i dag.

— Vi skal snakke med alle våre venner på borgerlig side.

— Har du andre alternativ enn de partiene som du sitter i byrpd med og som du fortsatt har flertall sammen med i bystyret?

— Vår mål er et bredt borgerlig byråd. Jeg vil ikke fortelle hva jeg ser eller tenker utover dette, sier Mæland, før hun ber pressen gå.

Hvordan tror du fire nye år med Høyre i førersetet vil bli? Si din mening under!