— Hos oss går ingen på kaffeslabberas med Hells Angels, slik vi ser at de gjør andre plasser. Det viktigste vi kan gjøre, er å forebygge naivitet, sier Werp, som er ordfører i Øvre Eiker.

Politiet i Bergen er sikre på at Bergen før jul vil se MC-klubben Renegades i Fana bli prøvemedlemmer, såkalte prospects, i Hells Angels. Klubben har rundt 15 aktive medlemmer.

Ordfører Werp bruker tunge adjektiver om klubben de har hatt i området siden år 2000, Hells Angels Drammen. Tidligere gikk klubben under navnet Norsemen MC. På rådhuset i går møtte han både politiet og byrådsleder Monica Mæland.

— Ifølge Kripos er dette blant landets best organiserte kriminelle nettverk. De stiller seg utenfor samfunnets regler. Selv om kommunen ikke er en ordensmyndighet, kan vi vise tydelig at de er uønsket, sier Werp.

I mangel av å være ordensmakt, har Werp gitt kommunens byggeetat frie tøyler. Klubbhuset var blant annet stengt i to år på grunn av ulovlig bygging.

— De kan ikke ha gjerder, kontorer eller verksted. Området skal være allment åpent. Tilbakemeldingene vi får, er at klubben ikke har fått rotfeste i det lokale miljøet, sier Werp.

Hells Angels har i dag lokale klubber i syv byer i Norge. De har også tidligere prøvd å etablere seg i Bergen.

— Jeg kan garantere at vi ikke vil ønske dem velkommen. Sammen med politiet må vi se hva som er mulig å få til, sier byrådsleder Mæland.

Synspunkter? Del dem med leserne her.