— Han såg like happy og viril ut som tidlegare, seier Einar Fotland, som observerte delfinen i Kallestadvika, omlag tre kilometer sør for Møvik i dag.

Fotland filma delfinen medan han symja og leikte rundt båten hans i ein halvtime (sjå video).

Sakna

I helga var det gått lenge sidan nokon hadde sett den vanlegvis leikne delfinen, og sist han blei observert var det med eit fiskesnøre rundt halsen.

Men i ettermiddag fekk BT meldingar om at striledelfinen var blitt observert fleire gonger sidan torsdag. BT har også motteke fleire videoar og bilete frå observasjonar av delfinen.

Ifølgje direktør ved Akvariet i Bergen, Kees Ekeli, har nok ikkje delfinen vore langt unna den siste tida.

— Eg trur ikkje han har vore vekke, eg trur berre han har vore andre stader, seier han.

Plaga av snøre

Akvariumsdirektøren såg sjølv delfinen i dag tidleg, då han var ute med båt i området. Han fortel at han våkna i halv fem-tida til pusting og presing rundt båten.

DUKKA OPP ATT: Den såkalla møvikdelfinen er ein såkalla gullflankedelfin. Ifølgje akvariedirektør i Bergen, Kees Ekeli, er det godt mogleg at det er den einaste i landet.
Hanne Louise Åkernes

— Eg drog ut i gummibåten, og det synst han var kjempegøy, så han dreiv og symde rundt og under båten, og leikte med orene.Men ifølgje både Fotland og Ekeli er delfinen framleis innsurra i snøret. Ekeli trur ikkje det er akutt, men er ikkje i tvil om at det er ubehageleg for han.

— Det er udiskutabelt at det er eit stort problem for delfinen. Eg har heller ikkje noko tru på at snøret vil falle av av seg sjølv, seier Ekeli.

Akvariet vil hjelpe

Ifølgje Ekeli vurderer Akvariet no korleis dei skal gå fram for å få fanga delfinen og fjerna snøret han har tulla seg inn i.

Den såkalla striledelfinen har synt seg som svært utadvendt gjennom den tida han har vore i området, og vore til underhaldning for lokalfolket.

— Vi er jo glad i han, så vi håper dei klarer å gjere noko med det, seier Fotland.